Ovo je recept za čarobni kolač koji je zaludio sve ljubitelje slatkog

Instagram

U moru jednostavnih i brzih slastica ovo je recept za čarobni kolač koji je posljednjih dana itekako popularan na društvenim mrežama. Vrijedi li ga isprobati? Odgovor je – apsolutno da!

Takozvani ‘čarobni kolač’ dobio je naziv zbog svoja tri sloja kreme dobivena od istog sastojka. Iako ovaj kolač nije novost u svijetu slastičarstva, nedavno je dobio na popularnosti zahvaljujući food blogerici Joanni Cismari i zaljubljenicima u slatko koji ovaj kolač proteklih dana dijele na TikToku i Instagramu.

Blogerica koja se krije iza Instagram profila Jo Cooks je na svom blogu otkrila recept za ovaj jednostavan troslojni kolač i time izazvala lavinu oduševljenih reakcija. Kolač se sastoji od hrskavog vrha, kreme i biskvita, a tajna njegova okusa krije se u neujednačenom miješanju bjelanjaka sa žumanjcima koje će u ovom slučaju biti od velike koristi.

Za ovaj poprilično ekonomičan kolač potrebno vam je tek šest osnovnih sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji, a plus je i to što je jednostavan za pripremu.



Sastojci:

  • 4 jaja sobne temperature
  • 128 g šalice šećera
  • 8 žlica omekšalog maslaca
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 105 g brašna
  • 450 ml mlakog mlijeka
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem i obložite je papirom za pečenje.

2. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Mikserom umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti.

3. Dodajte otopljeni maslac i vaniliju i nastavite miksati još minutu ili dvije. Dodajte brašno i dobro sjedinite sastojke.

4. Lagano miksajući, polako ulijevajte mlijeko. U zasebnoj posudi bjelanjke istucite u snijeg.

5. Na kraju ručno, laganim pokretima, umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i brašnom, no pripazite da ih ne razbijete u potpunosti. U smjesi moraju ostati vidljivi bijeli tragovi.

6. Kolač pecite oko 40 minuta ili dok na površini ne poprimi zlatnu boju.

7. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite ohlađenog uz dodatak kuhanog voćnog sirupa od smrznutog bobičastog voća.

U slast!

Komentari