Ovih pet vrsta koje vam može pomoći da izgubite kilograme

Voće ja važan dio zdrave prehrane, ono je bogato ključnim hranjivim tvarima, antioksidansima, a neke vrste voća pomažu i u sagorijevanju kalorija i mršavljenju.

Voće koje sadrži malo kalorija, a bogato je vlaknima može vam pomoći da izgubite kilgorame. Možete ih jesti bilo kad i uz bilo koji obrok.

Iako brojni ljudi misle da šećer u voću uzrokuje debljanje to zapravo nije tako. Voće sadrži prirodni šećer koji nema u sebi kemikalija i umjetnih zaslađivača.

No, ne pomaže svako voće u mršavljenju. Evo pet vrsta koje vam može pomoći da izgubite kilograme.



Grejp

Grejp ima nizak udio šećera i ima brojne zdravstvene prednosti, a pomaže i u mršavljenju. Ako pojedete grejp prije obroka, to vam može pomoći da se riješite sala na trbuhu. Uz to, grejp može sniziti i razinu kolesterola.

Banane

Iako mnogi misle da banane uzrokuju debljanje, to nije sasvim točno. Naime, banane sadrže tzv. “otporni škrob” koji pomaže u sagorijevanju kalorija i kontroli apetita. Također, pomaže i u formiranju mišića.

Limun

Limun je jedan od glavnih sastojaka brojnih recepata za mršavljenje. Limun pomaže u detoksikaciji jetre i alkalizaciji tijela, a također sprječava nakupljanje masnoće u tijelu.

Bobičasto voće

Bobičasto voće ima malo kalorija, a bogato je hranjivim tvarima. Ovo voće snižava kolesterol, krvni pritisak i upalu u tijelu, što je korisno osobama koje su pretile.

Jabuke

Jabuke su bogate željezom i vlaknima što je odlično za mršavljenje, piše Times of India. Uz to, jabuke potiču rad metabolizma i pomažu u smanjenju trbušnog sala.

Komentari