Ovi treninzi su super način za brzu izgradnju mišića i ublažavanje boli u leđima

Ovaj trening je super način za brzu izgradnju mišića, ali za ublažavanje boli u leđima.

Ako ste i vi među onima koji posljednjih godinu dana rade od kuće vjerojatno radite ili ste u nekom trenu radili na kuhinjskim stolcima – pogrbljeni. to je moglo uzrokovati dodatni pritisak na kralježnicu što je pak doveli do boli, ukočenosti i oštećenja živca.

Jedan od najsigurnijih načina vraćanja snage i izgradnje mišića je uvođenje jednostavnih svakodnevnih rutina.

“Osamdeset posto ljudi doživjet će bolove u leđima tijekom svog života”, kaže Tom Holland, fizijatar.


Holland je za Eat this istaknuo trening koji je super način za brzu izgradnju mišića, ali za ublažavanje boli u leđima.

“Kratki treninzi poput ovog mogu napraviti ogromnu razliku kako u ublažavanju, tako i u sprječavanju bolova u leđima. Ovaj trening pomaže u poboljšanju sportskih performansi i olakšava vam svakodnevne aktivnosti”, kaže Holland.

Ako, pak, želite ojačati core, ključna je učestalost vježbanja, a ne nužno i trajanje, tako da ovu rutinu možete odraditi za samo 60 sekundi.

“Ovaj mikro-trening možete raditi dva do tri puta dnevno, nekoliko dana u tjednu kako biste ojačali i oblikovali core”, kaže on. Prednost je i što vam ne treba nikakva dodatna oprema već je u pitanju samo izdržaj, odnosno, plank. Holland kaže kako se radi o vježbi puno učinkovitijoj od trbušnjaka jer istovremene jača prednju is stražnju stranu tijela.

Niski plank

Držite svoje tijelo savršeno ravno držeći ga na podlakticama i nožnim prstima. Držite 15 sekundi.

Plank na lijevoj strani

Ležeći na lijevoj strani s desnom nogom naslonjenom na lijevu i lijevom podlakticom na podu, podignite tijelo od tla u ravnu liniju i držite 15 sekundi. Isto ponovite i na desnoj strani.

Spider-Man Plank

Držeći svoje tijelo savršeno ravno na podlakticama i nožnim prstima, naizmjenično dižite desno koljeno u desni lakat, a zatim lijevo koljeno u lijevi lakat. Držite 15 sekundi, piše N1.

Komentari