Ove namirnice vam mogu pomoći kod topljenja tvrdokornog sala

Postoje namirinice koje pomažu da izgubite salo, kao i da se ono više ne vraća.

Na nekim dijelovima tijela teško je skinuti masne naslage bez obzira na to koliko trenirali. Tu nastupa prehrana i namirnice koje pomažu pri skidanju sala. Važno je skinuti salo na trbuhu koj utječe i na organe te je povezano s nizom bolesti.

Koje namirnice pomažu?

Batat

Kralj sporih ugljikohidrata, odnosno onih koji se sporo probavljaju i zbog koji smo duže siti, je upravo batat. On sadrži karotenoide, antioksidanse koji stabiliziraju razinu šećera u krvi i snižavaju inzulinsku reszistentnost što spriječava da tijelo kalorije pretvara u salo. Uz to je i bogat vitaminima A, C i B6 te vam daje više energije za treniranje.

Povrtne juhe

Guste juhe s puno povrća sadrže puno vlakana. Zasitne su i zato su dobar izbor ako pokušavate smršavjeti.



Crna riža

Crna riža moguće je jedan od najjeftinijih izvora antioksidansa. Ona ih ima više nego što ih ima u borovnicama, a imaju više vlakana, manje šećera i više vitamina E. više antioskidansa znači manje upala, a to pak znači manje sala.

Guacamole

Bogat vlaknima i monozasićenim kieselina, guacamole j još jedna superhrana, naravno, ako u njega niste stavili vrhnje za kuhanje. Pola šalice ovog umaka sadrži čak 7 grama vlakana.

Tjestenina od slanutka

Tjestenina od slanutka ima duplo više proteina i 4 puta više vlakana od obične. Ako izbjegavate gluten ovo je bolja opcija od tjestenine od kukuruza, riže ili krumpirovog praha.

Sjemenke od bundeve

U 28 grama sjemenka bundeve nalazi se čak 8 grama proteina. Uz to sadrže puno vlakana, cinka i kalija koji su ključni za rast mišića i oporavak nakon treninga. Dodajte ih u salate ili zobenu kašu.

Tamna čokolada

Nedavna studija pokazala je da antioksidans i u kakao prahu kod laboratorijskih miševa spriječavaju debljanje i smanjuju razinu šećera u krvi. Druga studija, pak, pokazala je kako mikrobi u našoj utrobi fermentiraju čokoladu u antiupalne spojeve koji su dobri za srce. Kako biste još uvećali dobrobiti, tamnu čokoladu kombinirajte s jabukom, piše Eat this.

Komentari