Ovakav Cheesecake mogu napraviti i početnici, evo i kako

Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač koji, kada se ohladi, postaje pravo ljetno osvježenje. Jednostavan je za pripremu pa ga bez problema mogu napraviti i slastičarski početnici.

Sastojci:

1/2 šalice badema
3/4 šalice brašna
2 žlice šećera
1/2 žličice soli
8 žlica maslaca

2 žumanjka
3 žlice vode
šalica pekmeza od bresaka
4 breskve
žlica badema za ukrašavanje
šalica mascarponea

Priprema:

Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanjke te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobit ćete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C. Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima, piše 24 sata.

Komentari