Ovaj recept za janjeće kotlete čuvat će te kao blago. Za prste polizati

Nakon što ih probate ovaj recept za janjeće kotlete čuvat ćete kao pravo malo blago. Uz malo mrkve, peršina i začinskog bilja imate pravu poslasticu za blagdanski stol i svečani objed 

Sastojci:

  • 1 kg janjećih kotleta
  • sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)
  • bjelanjak
  • 1 i 1/2 dcl bijelog vina
  • žuta mrkva
  • pastrnjak
  • 1/2 korijena peršina
  • bijeli dio mladog luka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

Začinsko bilje pomiješajte s krušnim mrvicama i lagano umućenim bjelanjkom.
Janjeće kotlete izrežite na četiri jednaka dijela, začinite solju i paprom, kratko zapecite na dvije žlice maslinova ulja i obložite smjesom od sjeckanog bilja.

Posložite ih na lim, a pored rasporedite tanko narezane ploške luka i korjenastog povrća.
Prelijte sve preostalim maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200°C.
Komade kotleta izvadite na tanjur pa ih, nakon što odstoje desetak minuta, izrežite na ploške.

Umak od pečenja i povrće zalijte vinom, kratko prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom te poslužite uz meso.



Ovisno o veličini kotleta, prema savjetu chefa Tomislava Špičeka, nakon što se kratko zapeku i oblože korom, u pećnici ih pecite od 9 do 15 minuta.

U smjesu za oblaganje možete umiješati mljevene pistacije i druge orašaste plodove, sezam, usitnjene masline te svježe sjeckano začinsko bilje.

Komentari