Ova četiri čaja mogla bi vam pomoći da brže zaspete i duže spavate

Ako želite brže zaspati i spavati dulje možda biste prije spavanja trebali popiti jedan od ovih čajeva.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), od 2014. godine, više od jedne trećine Amerikanaca noću je spavalo ispod sedam sati, što može dovesti do dugog popisa zdravstvenih komplikacija, od povećanja rizika od srca bolest do pogoršanja poremećaja raspoloženja.

Međutim, ako se borite da zaspite ili ostanete spavati, tablete nisu jedini način da si pomognete. Pravi čaj može čini golemu razliku kada se radi o tome hoćete li se probuditi odmorni.

Kamilica

Čaj od kamilice stati je, ali dobar trik. “Anksioznost je glavni uzrok poremećaja spavanja. Srećom, čaj od kamilice možda će moći pomoći, pokazuju istraživanja. Zapravo je nekoliko studija povezalo kamilicu sa smanjenjem razine anksioznosti, a jedno kliničko ispitivanje pokazalo je da se kvaliteta sna poboljšala kad su starije odrasle osobe konzumirale kamilicu ”, kaže dijetetičarka Lacy Ngo.Valeriana

Korijen Valerijane, koji se često koristi kao prirodni dodatak kapsulama za spavanje, također je vrlo koristan kada se konzumira u čaju, kažu stručnjaci.

“Stoljećima se koristi u tradicionalnoj medicini za poboljšavanje sna i opuštanja. Također djeluje na GABA sustav i sadrži antioksidanse koji mogu imati sedativna svojstva”, objašnjava psihijatar i specijalist za spavanje Nishi Bhopal.

Pasiflora

“Kao i mnoštvo drugih biljaka koje se koriste za spavanje i tjeskobu, i pasiflora djeluje na GABA sustav i pokazalo se da smanjuje vrijeme potrebno za zaspati. Smatra se da pomaže i kod simptoma menopauze. Jedno je istraživanje pokazalo da je kombinacija pasiflore, valerijane i hmelja jednako učinkovita kao i tableta za spavanje Ambien ”, kaže Bhopal.

Kurkuma

Kurkuma nije samo ukusan dodatak vašem omiljenom curryju ili juhi, ona je također izvrsna za spavanje.

“Čaj od kurkume način je za dobivanje visokokvalitetnog ekstrakta kurkume u ukusnom napitku koji također može imati umirujući učinak. Ovaj je spoj prirodno protuupalni, što može pomoći u poboljšanju zdravlja zglobova i gastrointestinalnih problema, među ostalim”, objašnjava Trista Best, registrirani dijetetičar, prenosi N1.

Komentari