Otkrivamo vam tri formule za originalne i štedljive omekšivače iz vaše kućne radionice

Ako trebate smanjiti kućni budžet, a nikako se ne možete odlučiti čega se odreći, započnite s omekšivačem za rublje – puno ćete jeftinije proći napravite li ga sami kod kuće

Vjerojatno ste već čuli kako je običan bijeli alkoholni ocat savršena zamjena za kupovni omekšivač jer vašem rublju daje svježinu, ističući miris deterdženta, dok njegov miris u postupku pranje u potpunosti nestane.

Želite li napraviti originalno sredstvo za omekšavanje tkanine, ocat će vam poslužiti kao ključni sastojak. Treba napomenuti kako nikako ne smijete miješati ocat i izbjeljivač jer ta kombinacija može izazvati nastanak otrovnih para.

Otkrivamo vam 3 formule za originalne i štedljive omekšivače iz vaše kućne radionice:



Domaći omekšivač s regeneratorom za kosu

Sastojci:

  • 1 šalica regeneratora za kosu
  • 3 šalice tople vode
  • 1- ½ šalice bijelog destiliranog octa

Postupak:

Stavite šalicu regeneratora (za ovu svrhu ne trošite skupe regeneratore!) u veću posudu i postepeno dodajte toplu vodu miješajući sve dok se sastojci dobro ne prožmu. Zatim ulijte ocat. Držite mješavinu u zatvorenoj posudi te koristite ¼ šalice za svako pranje.

Obični ocat u ulozi omekšivača

Sastojci:

  • Bijeli destilirani ocat
  • eterično ulje po želji

Postupak:

U pretinac za omekšivač u vašoj perilici rublja ulijte ¼ šalice bijelog destiliranog octa za jedno ispiranje. Octu možete po želji dodati i omiljeno eterično ulje – nakapajte jednu do dvije kapi u šalicu octa i pohranite u posudu s čvrstim poklopcem.

Domaći omekšivač s octom i sodom bikarbonom

Sastojci:

  • 2 šalice tople vode
  • 1 šalica sode bikarbone
  • 1 šalica bijelog destiliranog octa

Postupak:

U posudi promiješajte toplu vodu i sodu bikarbonu. Polako dodajte ocat. Pojavit će se mjehurići. Nakon što ste dobro promiješali sve sastojke, pohranite tekućinu u posudu s čvrstim poklopcem te je protresite prije svake uporabe. Upotrijebite ¼ šalice za svako ispiranje u perilici, piše Zadovoljna.hr. 

Komentari