Otkazana Božična bajka kod Čazme, obitelj je shrvana: Moguće je da ‘Salajland‘ ovaj udarac neće preživjeti

Facebook

Ono čemu su se svake godine radovale tisuće Hrvata se ove 2020. godine neće održati. Otkazana je Božićna bajka obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme. Tako pet milijuna božićnih lampica ove godine neće zasjati.

Zbog mjera vezanih za sprječavanje širenja covida zabranu rada dobilo je i obiteljsko imanje Salajland, čija je Božićna priča za posjetitelje trebala biti otvorena u petak 27. studenog.

Obitelj Salaj je u nevjerici jer je riječ o manifestaciji koja se održava na otvorenom, na golemoj površini od čak deset hektara. Osim tuge i razočaranja, tu je i pitanje kako dalje jer se Salajland prihodima od ta dva mjeseca pokriva cijelu godinu.

“U trenutku kada nam je rečeno da nećemo moći otvoriti manifestaciju sve je već bilo spremno. Riječ je o velikoj mašineriji i opsežnoj logistici. Postavljeno je više od pet milijuna lampica, okićene nove atrakcije, sklopili smo ugovore s HEP-om o dodatnom izvoru struje, dogovorili internetsku prodaju ulaznica na ulaznice.hr, angažirali gotovo 20 izlagača s dodatnom ponudom u našem Adventskom selu, angažirali sezonske radnike i još puno toga.Na pripreme Božićne priče, koje obavljamo od ljeta, već je sav novac utrošen, posebno kada su u pitanju dodatne lampice koje nam je naš partner dostavljač već isporučio i koje moramo platiti. Odakle ćemo pokriti sve svoje obveze ne znamo jer se Salajland isključivo financira od svoje dvije manifestacije godišnje, najvećim dijelom od božićne i nešto manjim dijelom od uskrsne priče, koja zbog covida također nije održana ove godine.

Ovdje je osam zaposlenih kroz cijelu godinu za koje neće biti novca za plaće, ne samo za prosinac nego sve dok ne budemo u mogućnosti ponovno normalno poslovati. Nažalost, uzimamo u obzir da ‘Salajland‘ ovaj udarac neće preživjeti, te da nećemo moći održati poslovanje u 2021. godini na razini da ikada više otvorimo vrata za posjetitelje. Jer nije to samo postaviti lampice, i ne radi se tu o poslu od nekoliko tjedana.

Da bi imanje bilo onakvo kakvo posjetitelje dočekuje o Božiću i Uskrsu, ono se održava cijele godine, uređuju se redovito travnjaci, živice, a lampice se postavljaju već u srpnju i kolovozu. Jako smo tužni, teško je gledati kako se gasi naš san, u kojemu smo toliko uživali”, rekli su za Glas Slavonije.

Komentari