OTKAZAN KONCERT NENE BELANA Grad Rijeka otkrio planove za doček Nove

Foto: Goran Kovacic/PIXSEL

Tradicionalnog koncerta za doček Nove godine na riječkom Korzu ove godine neće biti, ali će doček biti organiziran na nekoliko mjesta u skladu s epidemiološkim mjerama, doznaje se u ponedjeljak iz Turističke zajednice Grada Rijeke.

Proslave će, uz nastupe glazbenika, organizirati razni organizatori, a na Staru godinu u podne bit će priređena dva dočeka.

Doček u podne na Trsatskom kaštelu namijenjen je djeci, a drugi će biti na Adventiranju kod kazališta.

Doček Nove godine bit će organiziran također na Adventiranju kod kazališta, zatim na Trsatskom kaštelu te na Trgu Riječke rezolucije, priopćili su iz Turističke zajednice Grada Rijeke.



Koncert Belana otkazan zbog mjera
Iz riječke gradske uprave izvijestili su da ove godine neće organizirati tradicionalni koncert za doček Nove godine na Korzu zbog iznimno zahtjevnog epidemiološkog okvira Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, javlja Hina.

Objasnili su da epidemiološki okvir Nastavnog zavoda traži da se koncert održi uz covid-potvrde, da se za svakog sudionika osiguraju po četiri četvorna metra te da se spriječi ulazak osoba koje nemaju potvrde.

Smatraju da bi oko ograđenog koncertnog prostora ostalo mnogo više ljudi nego unutar njega te da bi se stvarale gužve i kršili epidemiološki okviri.

Iz tih razloga organizatori su odlučili potpuno otkazati najavljeni koncert Nene Belana i grupe Fiumens.

Doček u Opatiji
Prema podacima iz opatijske Turističke zajednice, doček Nove godine u Opatiji počet će dječjim dočekom na Maloj ljetnoj pozornici, a navečer će doček biti organiziran na nekoliko mjesta te u opatijskim hotelima.

Središnja proslava bit će kod gradske tržnice, a uz glazbeni program doček će biti organiziran i na šetnici Lungomare, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer te na Ljetnoj pozornici, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne u Fužinama ove će godine, zbog epidemioloških mjera, biti organiziran na tri mjesta – na igralištu u Fužinama, uz jezero Bajer te u središtu Fužina.

Iz Turističkog infocentra u Fužinama potvrdili su da su organizirani zabavni program i koncerti te u podne vatromet i baklje s brane jezera Bajera.

 

Komentari