OSEBUJNA HRVATSKA KNJIŽEVNICA Rudan nagrdila predsjednika Milanovića, a o Vučiću biranim riječima

Srđan Vrančić / CROPIX

Hrvatska književnica Vedrana Rudan dala je veliki intervju za srpski Kurir koji ju je opisao kao brutalno direktnu komentatoricu koja savršeno definira stanje u regiji. U intervjuu je, između ostalog, otvoreno pričala o hrvatskom i srpskom predsjedniku.

Na pitanje kako joj izgleda Srbija i misli li i dalje da je to što nemamo nikakvu opoziciju najveći problem, odgovorila je:

“Beograd je za mene grad u kome žive moji najbolji prijatelji. Obožavam Beograd, njegove ulice, njegov ritam, ljude. Srbija izgleda onako kako zaslužuje ako govorimo o politici. Kad sam u Srbiji, stalno slušam da treba maknuti Aleksandra Vučića. Postoje izbori, maknite ga. Pitanje je samo tko će doći poslije njega i što taj koji ga misli zamijeniti nudi. S vremena na vrijeme slušam što ‘opozicija’ govori na vašim televizijama. Ne obećavaju ništa konkretno.

Ja na srpskoj političkoj sceni ne vidim čovjeka za kojeg bih glasala. Ne bih glasala ni za Vučića. Ne idem na izbore jer sve političare držim gadovima. Isti su po namjerama, žele lovu i moć, razlikuju se samo po roku trajanja. Vučić je žilav. Tvrd orah. Oni kojima u Srbiji smeta morat će zgrabiti posebno veliki čekić. Ili potražiti pomoć sa strane”.



A na pitanje o hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću i zašto je on iritira, Rudan je odgovorila sljedeće:

“Nisam baš sigurna da me on iritira. Iritiraju me oni koji su za njega glasali. On je bio predsjednik Vlade, dobro smo ga upoznali. Nesposobna lijenčina. Kako je bilo uopće moguće da toliki građani glasaju za čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, vrijeme provodio jedući, pijući i lupetajući gluposti? Kao predsjednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun”, prenosi Direktno.

Komentari