Opasne po život naših kućnih ljubimaca

Kao i kod djece i kod kućnih ljubimaca važno je pripaziti na moguće opasne predmete ili biljke koje držimo u životnom prostoru. Donosimo popis nekih otrovnih biljaka koje mogu biti opasne, pogotovo za mačke.

Zlatni puzavac

Zlatni puzavac ili Devils Ivy je izuzetno popularna sobna biljka. Jednostavno se njeguje, a atraktivno izgleda. Sigurno ju je dodirnuti, ali za kućne ljubimce je otrovna ako se konzumira.

Spatifilum

Spatifilum ima detoksikacijski učinak na dom i smatra se jednom od najpopularnijih cvjetnih biljaka za unutarnji prostor. Međutim, otrovna je ako se konzumira.

Kaladij 

Poznat po svojim bojama, kaladij je izvrstan za podizanje bilo kojeg unutarnjeg prostora. Njegovo lišće je baršunasto na dodir, ali djeca i kućni ljubimci moraju biti oprezni jer može uzrokovati otekline, bol u očima, proljev i povraćanje, ako se pojede.



Kala

Iako se ova biljka obično drži na otvorenom, sve je češće i dio unutarnjih prostora. Međutim, ako završi u ustima, štetna je za ljude i kućne ljubimce jer sadrži kristale kalcijevog oksalata koji mogu prouzročiti bol i oticanje pri gutanju.

Cikas palma

Ove sobne palme su izuzetno popularan odabir pri uređenju doma, ali nemojte da vas njihov zabavan i nevin izgled zavara. Ako se proguta dio cikas palme, mogu se pojaviti povraćanje, proljev, a ponekad i zatajenje jetre.

 

 

Komentari