Omiljeno jelo bakine kuhinje: Recept za sočne štrukle

recepti.hr

Ovaj recept probudit će u vama sjećanja iz djetinjstva, sjećanja na bakinu kuhinju.

Sastojci:

  • 2 srednje velike repe
  • ½ kg domaćeg svježeg sira
  • 5 dl domaćeg kiselog vrhnja
  • ½ kg glatkog brašna
  • 1 žlica čiste svinjske masti
  • 10 dl mlijeka
  • 10 dkg šećera
  • 1 dkg soli
  • 1 jaje

Priprema nadjeva­:

Repu oguliti, naribati i prokuhati 45 minuta. Nakon što se repa prokuha, repu 3 do 4 puta isprati i dobro ocijediti višak vode. Ocijeđenu repu zaliti s 5 dl mlijeka i ostaviti da odstoji 4 sata. U repu umiješati sir, jedno jaje, šećer i sol. Sve zajedno dobro promiješati.

Priprema tijesta:

Umiješati ½ kg brašna, 5 dl mlijeka, prstohvat soli i malo masti pa sve zajedno dobro zamijesiti. Tijesto ostaviti 1 sat da odstoji.

Priprema domaćih štrukli:

Razvući tijesto veoma tanko i ravnomjerno nadjenuti nadjevom. Preklopiti tijesto s jedne i druge strane u savijaču, te zatim razrezati. Posudu za pečenje premazati čistom svinjskom mašću, složiti izrezane komade i zaliti vrhnjem. Peći u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta do žarke boje kore, piše dnevno.hr 



Komentari