Oglasio se princ Harry po prvi put nakon što je razljutio obitelj: Nadam se da ste spremni

Princ Harry poslužio se službenim Instagramom kako bi najavio nove Invictus igre, no nije komentirao bombastičnu vijest o povlačenju s kraljevskih dužnosti.

Nestašni princ trenutno se nalazi u domovini, dok se njegova još nestašnija supruga s njihovim sinom Archiejem nalazi u Kanadi nakon što su prošle srijede na društvenim mrežama objavili kako se povlače s kraljevskih dužnosti.

“Nakon puno mjeseci promišljanja i unutarnjih rasprava, odlučili smo napraviti prijelaz u ovoj godini i početi stvarati novu, progresivnu ulogu unutar ove institucije. Namjeravamo odstupiti kao članovi kraljevske obitelji koji više neće neprekidno izvršavati svoje kraljevske dužnosti i raditi ćemo na tome da postanemo financijski neovisni , dok ćemo nastaviti pružati podršku Njezinom Veličanstvu Kraljici”, poručili su tada.

Takva vijest odjeknula je svijetom poput bombe, a javnost nije štedjela kraljevski par. Također, prethodno nesavjetovanje para s kraljicom Elizabetom II. i ostatkom obitelji na tu temu jako je razočaralo sve uključene, no na kraju, kraljica je ipak podržala najdražeg unuka i njegovu suprugu u njihovoj odluci uz neka strogo određena pravila što smiju, a što ne u budućnosti.



Natjecanje koje je osnovao sam princ

A princ Harry sada se prvi put javno oglasio nakon ovog velikog događaja, no ne kako bi se očitovao o njemu, već kako bi najavio svoje šeste Invictus igre 2022. godine u njemačkom Düsseldorfu.

Riječ je o sportskom događanju koje je osnovao sam princ, a koje uključuje natjecanje ranjenih ili bolesnih pripadnika oružanih snaga te ratnih veterana u nizu prilagodljivih sportova, od košarke do veslanja, piše Dnevnik.hr.

“Nadam se da su svi u Njemačkoj spremni za ono što će biti nevjerojatan tjedan sporta! Ne sumnjam da će njemačka javnost odmah stati iza ovih Igara i da svaki pojedini natjecatelj može očekivati srdačnu dobrodošlicu te nevjerojatnu atmosferu”, poručio je Harry.

Princ će još nekoliko dana ostati u Velikoj Britaniji , a početkom sljedećeg tjedna trebao bi otputovati supruzi i sinu u Kanadu.

Komentari