Odlični savjeti za jeftiniju kupnju hrane

Ilustracija Foto: flickr.com

Na više načina se može uštedjeti na hrani, a da se ne odričete onog što volite, pogotovo sada u vrijeme pandemije i koronakrize kada je svaka kuna važna. 

Važnu ulogu ima zamrzivač jer tako možete kupiti povrće ili meso na akciji te zamrznuti. Isto tako možete skuhanu hranu zamrznuti podijelivši je u porcije, čime ćete uštedjeti i vrijeme za pripremu obroka, kako objašnjava ekonomistica Vedrana Pribičević za Slobodnu Dalmaciju.

Zatim savjetuje čitanje deklaracija, kao i obraćanje pažnje na cijenu u kilogramima što omogućuje usporedbu proizvoda različitih brendova pa i tako možete proći jeftinije. Ističe kako je ponekad dobro ići u kupnju krajem radnog vremena, poslije 19 sati, jer je meso u supermarketima tada sniženo.

“Osobno mi se znalo nekoliko puta dogoditi da uspijem kupiti biftek za samo 50 kuna za kilogram”, navodi ekonomistica. 



Dodaje da ponekad treba posjetiti i diskonte jer često imaju izvanredne ponude na neke od proizvoda koji su inače skuplji u supermarketima ili dućanima zdrave hrane. Savjetuje kako je bolje kupnju obavljati tjedno, a ne svakodnevno, te je preporučljivo i izbjegavati plaćanje karticom.

Komentari