ODLIČAN SPOJ Ova piletina u umaku od češnjaka osvojit će vaše nepce

Ilustracijha Olivemagazine.com

Ovaj recept za pileća prsa u kremastom umaku od češnjaka odličan je izbor za brzu i jednostavnu pripremu ručka ili večere. 

Za pripremu je potrebno 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože, 1 šalica sitnije naribanog mekšeg sira (tipa Gauda), 1/2 šalice isjeckanog cheddar sira, 1 šalica krem sira, 1 žlica mljevenog češnjaka, 1 žlica mješavine talijanskih začina (sušeni origano, mažuran, timijan, bosiljak, ružmarin i kadulja), sol i papar po ukusu.

Uljem premažite protvan i stavite piletinu pa posolite i popaprite. Potom u posudi pomiješajte sve sastojke osim cheddar sira. Smjesu rasporedite po mesu, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta u pećnici na 190 stupnjeva.


Na kraju na svaki komad piletine stavite cheddar sir i ostavite u pećnici još nekoliko minuta da se sir malo otopi, prenosi smartschoolhouse.com.

Umjesto navedenih vrsti sireva možete staviti one po vlastitoj želji.


Komentari