Obožavat ćete ovaj omlet sa špinatom, feta sirom, šampinjonima i mladim lukom

pixabay

Ovo lagano i vrlo brzo jelo odličan je izbor za ljeto jer priprema je vrlo kratka, a jelo ukusno, lagano za probavu i prepuno vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata.

Sastojci:

15 dag šampinjona
3 mlada luka
20 dag špinata
dvije žlice maslinova ulja
žlica maslaca
10 dag feta sira
4 velika jaja

Priprema:

Prepecite šampinjone, mladi luk te prethodno blanširani špinat, s dodatkom maslinova ulja. Maknite ih pa na tavu dodajte mješavinu domaćeg maslaca i maslinova ulja. Kad je lagano zagrijano, izlijte prethodno umućena jaja. Omlet pecite na laganoj vatri te kuharskom pincetom ili kuhačom povlačite rubne dijelove omleta prema sredini kako bi se ravnomjerno ispekao.

Sredina omleta, po završetku termičke obrade, mora ostati ‘zgužvana’, čime se dobiva i dojam nabubrenosti. Kad je omlet gotov, na njega položite špinat, ispečene gljive i prepečeni mladi luk te sve pospite feta sirom pa zarolajte. Obzirom na to da je feta sir vrlo slan, omlet nemojte soliti, piše 24sata.


Komentari