Tortu, čiji recept donosimo, obožavat će svi ljubitelji čokolade, posebice Nutelle.
Kremasta i sočna, ova slastica je i jednostavna za pripremu.
Potrebno vam je samo pola sata kako biste uživali u pogledu na njezinu savršenu čokoladnu izvedbu.
Krema:
2 šalice Nuttele
500 mililitara slatkog vrhnja
Kora:
4 jaja
8 žlica šećera
4 žlica brašna
4 žlica kakaa
4 žlica ulja
prašak za pecivo
Preljev:
200 mililitara čokoladnog mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. U velikoj zdjeli izradite slatko vrhnje, a zatim dodajte i Nutellu.
U drugoj posudi pripremite koru za tortu. Jaja i šećer dobro umutite, dok ne udvostručite njihovu zapreminu. Potom dodajte ostale sastojke i promiješajte žlicom. Pecite tridesetak minuta.
Kada izvadite koru, presijecite je na dva jednaka dijela, a potom jednu koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Stavite kremu, potom ponovite postupak i ostatkom kreme premažite cijelu tortu.
Tortu možete dekorirati po želji čokoladnim mrvicama, malinama ili čak naribanom bijelom čokoladom.