Njoke od bundeve u umaku od rajčice i sira

thespruceeats.com

Njoke od bundeve u umaku od rajčice i sira.

Sastojci:

  • 300 g bundeve
  • 300 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • sol, papar

Sos:

  • 400 g pelata od rajčice
  • 1 crni luk
  • sol, papar i malo šećera
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 100 g ribanog parmezana

Priprema:

Bundevu isijecite na manje kockice i skuhajte u vodi. Kada se skuha, procijedite je, pa napravite pire. Dodajte maslac isječen na kockice, posolite, popaprite, pa miješajte dok se maslac ne otopi.

Kada se pire ohladi, dodajte mu brašno i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna ako osjetite da je previše ljepljivo. Uzmite komad tijesta, formirajte manji valjak i sijecite njoke željene veličine. Na isti način obradite ostatak tijesta.

Sada pripremite umak. Nasjeckajte luk na sitno i dinstajte ga oko 10 minuta na maslinovom ulju. Zatim dodajte sitno nasjeckan pelat sa sokom, začinite po ukusu i prokuhajte 10 minuta. Sklonite sa špareta, pa dodajte ribani sir i dobro promiješajte.



Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada voda provri, pažljivo ubacite njoke. Kada isplivaju na površinu, kuhajte ih još par minuta, a zatim ih izvadite i ubacite u posudu u kojoj ste kuhali umak. Promiješajte dobro i servirajte sa još malo ribanog parmezana, piše N1.

Komentari