NJENO VELIČANSTVO BAKLAVA! Sočna i puna okusa. Ovo je najbolji recept na svijetu

Evo kako će te na najlakši način napraviti najsočniju baklavu.

Sastojci:

  • 500 g tankog tijesta za baklavu
  • 500 g očišćenih i samljevenih pistacija
  • 250 g maslaca
  • Sirup (agda):
  • 1 l vode
  • 500 g šećera
  • 1 limun

Otopite maslac. Dno posude za pečenje namažite maslacem pa stavite prvu koru, premažite je maslacem, pa preko nje stavite drugu koru. Ponovite sve i s trećom i četvrtom korom.Na četvrtu koru nanesite dio mljevenih pistacija, pa nastavite slagati baklavu tako da redom stavljate kore, maslac i nadjev. Na zadnje četiri kore nemojte stavljati pistacije, već ih samo premažite maslacem.

Složenu baklavu izrežite, po rezovima nakapajte preostali otopljeni maslac, pa baklavu stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 160 °C.

Dok se baklava peče, pripremite sirup. Vodu i šećer kuhajte 10 minuta, dodajte limun narezan na tanke krugove pa nastavite kuhati dok se sirup malo ne zgusne. Pečenu baklavu prelijte sirupom i ostavite da se potpuno ohladi.



Komentari