NEOČEKIVANO Dječji kanal objavio da je lik iz popularnog crtića homoseksualac. Fanovi su šokirani

screenshot

Dječji američki kanal Nickelodeon na svom službenom Twitter profilu objavio je fotografiju glavnog lika iz crtanog filma ‘Spužva Bob Skockani’ i napisao kako slave Paradu ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.

To ne bi bilo ništa čudno da nisu stavili i sliku Spužve Boba, zbog čega sad svi misle kako je on gay.

Fanovi crtića, koji je počeo s emitiranjem 1999. godine, odavno sumnjaju kako je homoseksualac. U jednoj epizodi koja je prikazana 2002., Spužva Bob i njegov najbolji prijatelj Patrik postaju roditelji napuštenoj školjki. Raspravljali su o tome tko će biti mama, a tko tata pa došli do zaključka kako je najbolje da Patrik bude otac, a Spužva Bob majka.

Školjku su vozili u kolicima, igrali se s njom u parku, kupali je… Zbog svega toga, ‘poludio’ je internet pa nije trebalo dugo da svi počnu pričati o crtiću.

“Spužva Bob je gay? Pa ono, imao je dijete s Patrikom”, komentirala je jedna. Neki su u šoku i tvrde da svojoj djeci sad više neće dati da gledaju taj crtić, a sporna epizoda očito im je promaknula.

Ipak, kreator crtanog filma, Stephen Hillenburg, koji je preminuo prije dvije godine, isticao je da Spužva Bob nije gay, ali je član LGBTQ+ zajednice zato što je aseksualan, što je, pojasnio je, pojam koji označava osobe koje nisu iskusile seksualnu privlačnost.

“Nikad nismo planirali da on postane gay. Mislim da je on aseksualan. Samo se trudimo da bude smiješno, a orijentacija nema nikakve veze sa crtićem”, rekao je 2005., piše 24 sata.

Komentari