Ne, ovo nije početak vica. U zagrebačku bolnicu Rebro ušetala kuna..

Osim kućnih ljubimaca i uobičajenih gradskih slobodnoživućih životinja naše institucije ponekad imaju posla s neobičnim posjetiteljima. Tako je u utorak u zagrebačku bolnicu Rebro zalutala jedna kuna.

Kako je Azil Dumovec objavio na svojoj stranici na Facebooku, u utorak su iz podruma KBC-a Zagreb spašavali kunu bjelicu. Divlja se životinja sakrila u podrum, no više nije znala sama pronaći izlaz.

Terenska ju je ekipa lovila 15-ak minuta, a ona im je odlučila pokazati sve svoje atletske sposobnosti. Vitka, elegantna i brza vješto je jurcala između ormara svlačionice. Pritom se pokušavala i sakriti. Štap, mreža i ostali alati hvatača bili su beskorisni. Jedini način da dođu do kune, bio je izmoriti je.

Na koncu je premorena kuna sama utrčala u spremnik vjerujući da se spasila. 

U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba veterinar je utvrdio da je riječ o zdravoj ženki koja odmah može biti puštena u prirodu. Zahvaljujući tome mala će zvjerka uskoro ponovo jurcati šumom.

Točan razlog zašto je ova znatiželjna kuna odabrala uprvo podrum Rebra za istraživanje, nikad nećemo saznati. Veterinar je rekao da razlog može biti znatiželja ili je jednostavno pojurila za plijenom.

Ako se u gradu susretnete s divljom životinjom, zalutalom, ozlijeđenom i slično, obavijestite Azil Dumovec koji će izaći na teren ili dati savjet što učiniti dalje.

Komentari