Naučite ‘govor’ žena: 4 savjeta za sve muškarce koji žele bolju komunikaciju s nježnijim rodom

Najveća greška u komunikaciji sa ženama je kad žena postavi muškarcu pitanje, a on joj odgovori protupitanjem. Ako želite bolju komunikaciju, čak i kad ne znate odgovor, potrudite se pronaći rješenje.

Komunikacija među muškarcima i ženama je oduvijek bila interesantna tema za istraživanje, pisanje o njoj, pričanje i propitivanje. Naravno, za svako pravilo postoji iznimka, ali u većini slučajeva ova komunikacija zna biti pogrešno shvaćena, s jedne ili druge strane, zbog razlike u ciljevima komunikacije.

U većini slučajeva žene žele raspravljati, dok muškarci komunikaciju gledaju kao oruđe s kojim se postiže krajnji cilj – zaključak. Zato se često muškarci u razgovoru postavljaju na način da traže rješenje problema – jer za njih je to bit komunikacije.

Sad kad smo zaključili da postoje različiti ciljevi komunikacije i da se zbog njih znaju dogoditi nesporazumi, Erika Jorda, savjetnica za veze, je navela četiri načina pomoću kojih se može poboljšati komunikacija između dva spola piše Your Tango.



1. Komunicirajte, ne ispitujte

Čuli ste kako ljudi govore da će se, ako nagovorite ženu da govori o sebi, osjećati kao da se dobro zabavlja i povezuje s vama. To je istina, ali to ne znači da ju trebate ispitivati kao da je u policiji!

Postavljajući joj stalan tijek pitanja žena se osjeća kao da ste iskreno zainteresirani za nju. Doprinesite razgovoru svojim iskustvima.

Obavezno postavljajte otvorena pitanja koja kao odgovor zahtijevaju više riječi i mogu se pretvoriti u razgovor.

Na primjer, ‘Što najviše voliš u gradu u kojem živiš?’

2. Naučite kako učinkovito razgovarati o promjeni

Ako želite da se nešto promijeni u vezi, trebat će vam vremena. Tijekom vremena koje provodite zajedno odvojite vrijeme kako biste izrazili svoje nezadovoljstvo određenim aspektima veze.

Učinite to na miran način. Vaš ton glasa otprilike je polovica komunikacije, pa na to obratite pažnju. Ako vas smetaju određene sitnice, uvjerite partnericu da ju i dalje volite i da želite biti u vezi, ali da isto tako neke stvari želite promijeniti.

Aktivno slušajte, što znači da ne smišljate svoj odgovor dok vam ona nešto govori već ju poslušajte do kraja.

3. Ne ispričavajte se ako za tim nema potrebe

Većina žena ne voli muškarce koji se stalno za nešto ispričavaju, ili još gore, koji svaku drugu rečenicu započinju s: ‘Žao mi je…’.

Nemojte se ispričavati što se ne slažete s njom i nemojte se ispričavati što želite gledati utakmicu (osim ako je to za vrijeme sprovoda njezine bake).

Ne samo da ćete pretjerano koristiti te inače važne riječi, već one stalnim korištenjem neće imati isti učinak kao kad to stvarno mislite.

4. Suosjećajte s njom

Kad izražava osjećaje, pokušaj racionalizacije ili rješavanja problema nije ono što žena želi od razgovora.

Ako počne plakati za vrijeme reklame za mačke jer je mačka ‘baš tako pahuljasta’, najbolje je da ju zagrlite i pustite da proživi taj osjećaj.

Pravi način da se nosite s nečim što smatrate nelogičnim ili za vas nebitnim je da suosjećate s njom. Probajte se staviti u njezine cipele i shvatiti zašto ima tako jake osjećaje za nešto što je vama nebitno. Ako pomaže, unesite malo humora u situaciju kako biste popravili raspoloženje.

Ono što ne biste trebali je komentirati nešto poput ‘Trebaš li dobiti mjesečnicu?’. To može dovesti do manjeg incidenta, a ponekad i puno drastičnijih odluka, prenosi 24 Sata.

Komentari