Napravite cheesecake sa bananama i pudingom za tren

Ova slasna poslastica razveselit će sve one koji vole banane, cheesecake općenito i puding. Jednostavan je za pripremu, a poslužuje se dobro ohlađen u hladnjaku.

Cheesecake je idealna poslastica za proljetne i ljetne dane. Fino osvježavajući okus sira i voća zasladit će svačije nepce, a gotov je za čas posla.

Sastojci:

1 i 2/3 šalice zdrobljenih integralnih keksa

1/4 šalice šećera



1/2 šalice rastopljenog maslaca

2/3 šalice šećera

1/3 šalice brašna

prstohvat soli

2 šalice mlijeka

3 razmućena žumanjka

1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije

500 grama krem sira sobne temperature

4 narezane banane

Za posluživanje: šlag i dodatno narezane banane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U veliku zdjelu dodajte kekse i 1/4 šalice šećera i dobro promiješajte. Dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.

Da bi napravili puding od vanilije, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šalice šećera s brašnom i solju pa polako dolijevajte mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke tako da smjesa bude glatka pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim uklonite sa štednjaka i dodajte ekstrakt vanilije. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast pa ga dodajte u puding i dobro promiješajte.

Ranije ispečenu podlogu prekrijte dijelom narezanih banana, prelijte dijelom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta.

Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili čak preko noći. Poslužite uz narezane banane i šlag, piše 24 sata.

Komentari