Nakon što je dobila minimalac Severina tražila da se sredstva vrate

Tomislav Kristo / CROPIX

Početkom idućeg tjedna bit će objavljena lista tvrtki koje su zatražile od države pomoć za isplatu minimalnih plaća. Ukupan broj je oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija, koji traže isplatu minimalca za 470 tisuća radnika, a među njima je i tvrtka pjevačice Severine Kojić.

Podsjetimo, s obzirom na pad prihoda, splitska pjevačica zadovoljila je uvjet za državnu potporu. Severini je zatražila i dobila minimalac, a nakon što je vijest dospjela u medije preko svog PR managera oglasila se i pjevačica.

“Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki ‘Dobrodošao u klub’, čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv. Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost”, poručio je PR-ovac Davor Grgin, prenosi Večernji list.

 

Komentari