Najmekši i najsočniji čokoladni kolač bez trunke kreme

Pixabay

Za pripremu ove slastice ne morate biti ekspert u kuhinji. Dapače, ne morate se ni previše zamarati jer ovaj kolač uvijek će ispast fenomenalan.

Sastojci:

2 jaja

100 grama griza

100 ml čokoladnog mlijeka



100 ml ulja

100 grama mljevenih oraha

100 grama brašna

pola praška za pecivo

100 grama šećera

50 ml vode

1 kriška limuna

1 vanilin šećer

Priprema:

Istucite jaja s jednom do dvije žlice šećera pa smjesi dodajte griz, brašno, čokoladno mlijeko, prašak za pecivo, mljevene orahe i naposljetku ulje.

Sve skupa dobro izmiješajte pa izlijte u prethodno premazan lim. Pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva.

Pred sam kraj pečenja, pripremite sirup. U posudu stavite šećer i vodu, dodajte vanilin šećer i limun te ostavite da ključa dvije do tri minute. Vruć kolač isijecite na kocke i prelijte toplim sirupom, prenosi Dnevno.

Komentari