Na ovaj način cvijeće će vam duže trajati u vazi

Dr. Lisa Cooper radila je sa slavnima i za mnoge velike brendove, a sada je podijelila svoje savjete uz koje će vam cvijeće u vazi trajati i dvostruko dulje, a znat ćete uvijek odabrati i savršen buket.

“Postoji mnogo trikova kada pričamo o produljenju života cvijeću u vezi. Neki kapnu malo izbjeljivača u vodu, drugi dodaju jabučni ocat i šećer. Čula sam čak da pomažu i novčić ili aspirin u vodi. Osobno, ja samo odmah podrežem stabljike i ubacim cvijeće u hladnu vodu iz pipe”, rekla je dr. Lisa Cooper i dodala da cvijeću tako možete životni vijek produžiti za još dva ili tri dana.

Kako odabrati najbolji buket?

Kada pričamo o tome kako se osigurati da ste kupili najbolje i najsvježije cvijeće, Lisa kaže kako morate pomno promatrati što kupujete.

“Cvijeće s živim bojama bit će najsvježije, a trebate paziti i na sve znakove starenja. Želite da cvjetovi budu u čvrstom pupoljku jer će tako dulje trajati”, savjetovala je.



Kako unaprijediti vlastiti buket?

Kako bi buket koji sami radite izgledao što bolje, cvjećarka savjetuje da stabljike podrežete neravnomjerno.

“Cvijeće najbolje izgleda kada je sve zajedno skupljeno u jednoj vazi”, dodala je.

Lisu često inspirira i umjetnost kada radi svoje aranžmane te kaže da je dobro poslužiti se nekom inspiracijom kada slažete buket.

“Ja ne mislim da neko posebno cvijeće odgovara samo određenom godišnjem dobu. Najbolje cvijeće je ono koje se vama najviše sviđa. Cvijeće je kratkotrajno i iako će u punom sjaju biti možda tek nekoliko dana, u srcu mogu ostaviti dobar osjećaj i mnogo dulje”, kaže dr. Cooper.

Mercedes Sarmini, cvjećarka iz Sydneyja, dodala je i da kada rukujete s bijelim cvjetovima pazite da ih ne dodirujete golim rukama jer tada na njima mogu nastati žute i smeđe mrlje, prenosi 24sata.

Komentari