Na Dori se natječe i kći bivšeg premijera Tima Oreškovića, pjevat će na engleskom

Pixell

Na Sori će se natjecati i Ella Orešković, kći bivšeg premijera Hrvatske Tihomira Tima Oreškovića.

21-godišnja Ella natjecat će se s pjesmom Come this Way na kojoj je radila sa Sinišom Reljićem Simbom. Nastup na Dori bit će joj prvo glazbeno predstavljanje hrvatskoj javnosti.

Ella je jedna od četvero djece bivšeg hrvatskog premijera kojeg su Hrvati zapamtili po osebujnom poznavanju hrvatskog jezika. S roditeljima, sestrom i braćom bila je i u službenom posjetu Vatikanu 2016. godine te je to bio jedan od rijetkih trenutaka kada su je fotografi snimili u javnosti.

HRT-ov žiri u sastavu Andrej Babić (HGU, HDS), Hrvoje Prskalo (HDS), Matija Cvek (HGU), Monika Lelas (HRT – HRA) i Uršula Tolj (HRT – HTV) utvrdio je da je na natječaj koji je završio 10. prosinca u ponoć pristiglo 135 prijava i ukupno 140 pjesama.



Izabrali su 14 pjesama za finale i 4 rezerve. Na sljedećoj Dori će nakon 25 godina zapjevati Tony Cetinski koji je 1996. godine Hrvatsku predstavljao na Eurosongu. Tu je i Sandi Cenov, kao i Nina Kraljić, koja je također bila na Eurosongu.

Za mjesto na Eurosongu natječe se i Brigita Vuco, kći Siniše Vuce, a čitavu listu sudionika možete pogledati ovdje, piše Index.hr 

Komentari