Mousse od jagoda, limuna i bijele čokolade

Ilustracija Foto: Pixabay

Ovaj recept za mousse oduševit će sve ljubitelje voćnih poslastica.

Za pripremu su potrebna 3 žumanjka, 75 g šećera, 50 ml soka od limuna, 50 g bijele čokolade, 300 ml slatkog vrhnja, jagode.

Za mousse od limuna umutite žumanjke, šećer i sok, pa kuhajte na pari 10 minuta da se malo zgusne.

Za mousse od čokolade zagrijte 50 ml slatkog vrhnja, skoro da zakuha, pa prelijte usitnjenu čokoladu. Pričekajte minutu pa promiješajte da se čokolada otopi.



Oba moussa ohladite na sobnoj temperaturi.

Potom umutite u čvrst šlag ostatak slatkog vrhnja, pa podijelite i dodajte po pola u oba moussa pa lagano promiješajte

Izlijte mousse od limuna, narezane jagode, mousse od čokolade, jagode, mousse od limuna, dok ne potrošite smjesu. Dobro ohladite.

Komentari