Isprobajte ukusno kremasto jelo s mesom i povrćem.
Sastojci:
- 350 g miješanog mljevenog mesa
- 1 poriluk
- 4 veća krumpira
- 2 mrkve
- 2 dl mlijeka
- 2 dl jogurta
- 2 žlice brašna
- 4 žlice ribanog parmezana
- malo ulja
- maslac
- sol, papar
- peršin
Priprema:
Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.
Poriluk dobro oprati, izrezati na kolutove i propržiti na malo ulja. Kad omekša, dodati mljeveno meso i pržiti dok meso ne bude gotovo. Posoliti i popapriti.
Na maslacu propržiti brašno, doliti mlijeko i konstantno miješati da se ne stvore grudice. Kada se smjesa zgusne skinuti sa štednjaka, dodati jogurt, pa posoliti i popapriti.
U posudu za pečenje staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom i sve preliti umakom.
Dobro promiješati, a na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, pa posuti isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta, dok ne dobije lijepu koricu.
Dobar tek!