MILIJARDERI U SUKOBU Elon Musk traži razbijanje Amazona: Monopol je loš!

The Daily Wire / Twitter

Elon Musk, ekscentrični čelnik tvornice za proizvodnju električnih automobila Tesla, poznat je po kontroverznim izjavama i objavama na Twitteru, što je još jednom pokazao.

U posljednjim se tvitovima obrušio na svog konkurenta u svemirskoj utrci. U odgovoru na jedan tvit šefa Amazona i Blue Origina, Jeffa Bezosa, Musk je istresao svu svoju gorčinu.

Ovo je ludo, napisao je Musk Bezosu i potom nastavio: Vrijeme je za razbijanje Amazona. Monopol je loš!

screenshot / Twitter

Što je točno potaknulo Muska na takav tvit, nije poznato, ali ovo mu nije prvi put da je optuživao i pozivao na nekakvu akciju, bez detaljnijih objašnjenja. Zna se da je Musk reagirao na pritužbu pisaca Alexa Berensona koji se požalio na odnos Amazona prema njegovoj knjizi koju je želio objaviti na Amazonovoj platformi Kindle.

Berenson je inače bivši reporter New York Timesa, koji je već izdao knjigu o opasnostima korištenja marihuane, a koja je proglašena punom pogrešaka. Nova Berensonova knjiga prilično se kritički odnosi prema američkim mjerama koje su uvedene kako bi se spriječila epidemija COVID-19. Nakon što mu je Amazon prvo odbio objaviti knjigu, nakon pritiska ipak su povukli svoju odluku, piše Zimo.

Komentari