Milan Popović o Severini, Igoru i sinu Aleksandru: ‘Severinin PR tim od mene pokušava napraviti čudaka, nenormalnog čovjeka, fanatika…’

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što je javnost doznala za fizički obračun pjevačice Severine Vučković i njene sestre Marijane Popović, ponovno su krenuli razni medijski napisi o Severini i njenom odnosu s bivšim partnerima. Glavni razlog tome je njena sestra Marijana koja je nakon sukoba počela spominjati razne nesuglasice i iznositi detalje odnosa Severine i njenih bivših partnera – Milana Popovića s kojim ima sina Aleksandra i bivšeg supruga Igora Kojića, a u medijima je izjavila i kako je pjevačica fizički napadala bivše partnere.

Kako bi čuli drugu stranu, ekipa portala Dnevno.hr kontaktirala je gospodina Milana Popovića, koji nije htio komentirati navode Severinine sestre vezano uz navodne fizičke napade na njega kao bivšeg partnera, no pristao je na ekskluzivan razgovor za Dnevno.hr kako bi iznio svoju stranu priče, a dotakli smo se i odnosa Hrvatske i Srbije, njegovog odnosa prema Hrvatskoj i ljubavi prema hrvatskom moru, školovanja njegova sina u Zagrebu, ljetovanja na Jadranu, obitelji i posla.

Smatrate li vezu sa Severinom svojom pogreškom. Je li vam žao što ste bili s njom u vezi?

Ja sam vjernik i sve što se događa u našim životima shvaćam kao jedno iskustvo, lekciju koja je u svakom slučaju korisna za naš daljnji život. Tako isto i ovu vezu smatram kao jedno korisno iskustvo, kakvo god da je bilo, i iz toga sam mnogo naučio i kasnije mi se u životu mnogo lijepih stvari događa zahvaljujući tom iskustvu.U posljednje vrijeme rjeđe dolazite u Zagreb. Zašto? Nedostaje li vam Zagreb?

Ove godine sam dosta vremena proveo s djecom, odnosno obitelji na Jadranskom moru, u hrvatskom moru, inače sam u uglavnom u Zagrebu kada mi dijete ide u školu. Kako ga sam vodim u školu i dočekujem iz škole i bavim se njime, onda sam u Zagrebu. Zato me nije bilo preko ljeta. Mislim, većina Zagrepčana nije u Zagrebu preko ljeta.

Kako to da krstarite Jadranom, a ne nekom daljom destinacijom? Po čemu vam je Jadran toliko specifičan?

Ja sam obišao mnoge destinacije svuda po svijetu. Za mene je Jadransko more, more na koje sam dolazio kada sam odrastao i za mene je to još uvijek najljepše more, blizu je i po meni je ono najljepše i najzdravije more.

Što vas se najviše dojmilo na Jadranu ovog ljeta?

To da u Jadranskom moru ima sve manje ribe i da postaje luksuz da restorani na moru serviraju frišku, divlju ribu, škampe, hobotnice. To me se baš dojmilo i nažalost to postaje luksuz. Što bi rekla jedna ugostiteljica, na moru bilo bi dobro kada bi se broj turista prepolovio, da to bude zaista kvalitetan pravi doživljaj za te koji budu dolazili na more, i po većim cijenama, naravno, kako bi i ugostitelji mogli zaraditi novac i kako bi se more moglo oporaviti da bude ribe i da svi budu zadovoljni.

Kada dođete u Zagreb. Gdje volite izaći, popiti piće, pojesti. Imate li omiljeni restoran ili kafić gdje volite otići?

Slabo izlazim. Imam toliko malo vremena kada sam u Zagrebu i uglavnom se bavim djetetom. Dok ga preuzmem iz škole, dok ga odvedem na svakakve razne aktivnosti na koje on ide, nemam nešto puno vremena za izlaženje.

Imam puno prijatelja u Zagrebu, s mnogima sam se sprijateljio, družimo se, ali nažalost nemam toliko puno vremena koliko bi htio za takve aktivnosti.

Je li to možda i zbog medija, bojite li se da vas ne bi pratili?

Nisam ja interesantan medijima. Medijima je zanimljiva Severina. Kada nema događanja oko Severine nisam interesantan medijima i hvala Bogu na tome.

Svojevremeno vam je Igor Kojić zapalio crnu svijeću pred vašim domom u Zagrebu, a danas ste u dobrim odnosima. Zamjerate li mu taj čin, jeste li ikada o tome razgovarali?

Ja sam pročitao iz ovih medija koji aktivno promoviraju Severinu i koji aktivno napadaju mene, da smo Igor i ja bili neprijatelji i da smo se sad odjednom pomirili. Igor Kojić i ja nikad nismo bili neprijatelji. Niti smo bili suparnici, niti smo bili konkurencija jedan drugom. Znači, život je tako htio da je Igor Kojić bio taj koji je najviše vremena provodio s našim sinom. Ja nisam mogao provoditi više vremena sa sinom jer sam bio ograničen sudskom presudom, Severina zbog svojih obaveza, tako da je praktično sva skrb nad djetetom pala na Igora Kojića. Ludo bi bilo da ja od takvog čovjeka pravim sebi neprijatelja. To što je Igor napravio s to svijećom, obzirom da sada znam cijelu situaciju, njegov stav i njegovo iskustvo, njegov doživljaj odnosa sa Severinom, ne zamjeram mu ni malo za tu svijeću jer mi je potpuno jasno što se dogodilo i mislim da je i njemu jasno. Koliko je njemu žao za to što se dogodilo, toliko je i meni žao da je morao tako nešto napraviti.

U medijima su se često provlačile priče da se o svom životu savjetujete s raznim vračarama, da ste čak i kuću uredili i dali sagraditi na nekakav poseban način. Koliko ima istine u tome?

To su insinuacije Severininog PR tima koji na sve moguće načine pokušava od mene napraviti čudaka, nenormalnog čovjeka, fanatika, a nisu svjesni toga da time samo Severini nanose veću štetu. Ali, doći će i taj dan kad ću moći govoriti o svim tim vradžbinama i svemu tome što Severina redovno radi, a što upravo govori suprotno od ovog što njen PR tim pokušava predstaviti.
Ako vas zanima što je feng shui koji prakticiram, a koji mnogi u svijetu prakticiraju, to je nešto što se nikako ne kosi s religijom. To je način na koje se grade kuće, razni objekti, čak se i crkve grade po određenim pravilima – kada znate s koje strane treba doći oltar, s koje strane treba doći križ, gdje je ulaz u crkvu – to su isto određena pravila kao što postoje ta pravila po toj nekoj istočnjačkoj filozofiji. Istočna filozofija je uspjela sačuvati svoju mudrost posljednjih pet tisuća godina, dok je ta drevna mudrost koja je stečena isključivo metodom promatranja, nažalost, izgubljena u zapadnom svijetu zbog ratova, spaljivanja knjiga, ubijanja pametnih ljudi i zbog svih tih ratova koji su se redovno vodili. Tako da ne vidim tu ništa čudno ili fanatično i čak mislim da sam privilegiran što sam dobio mogućnost da ta znanja, koja nisu dostupna svima, mogu koristiti u svom životu.

Sin Aleksandar se školuje u Zagrebu. Koliko ste li zadovoljni onime što mu sustav u Hrvatskoj nudi? Možete li uopće usporediti škole u Zagrebu i Beogradu?

Iskustvo sa školama u Beogradu nemam jer su moja djeca koja žive u Beogradu još mala tako da se još uvijek nisam interesirao o sistemu školovanja u Beogradu i nisam kompetentan odgovoriti na to pitanje.

Aleksandar ide u jednu od najboljih škola u Zagrebu i ako je suditi po tome, ja se nadam da dobiva to obrazovanje koje je adekvatno i koje će mu pomoći kasnije kod daljnjeg studija, gdje god se bude odlučio ići studirati.

Rekli ste da niste bili u zavadi s gospodinom Kojićem, a kažete i da vam je iskustvo veze sa Severinom obogatilo vaš život i donijelo neke lijepe stvari nakon te veze. Postoji li mogućnost da jednog dana riješite razmirice sa Severinom, da se na neki način uspijete pomiriti?

U ovom trenutku meni se čini da je to nemoguće, jednostavno nemoguće.

Ni vrijeme ne može nešto posebno učiniti?

Mislim da to nije stvar vremena već da će s vremenom situacija biti sve gora. Ne zbog mene, ne zbog onoga što ja radim, ne zbog Igora i onoga što Igor radi, već jednostavno postoje neki objektivni čimbenici zbog kojih je situacija nepopravljiva ukoliko se ne umiješa struka.

Kada ste bili u vezi sa Severinom, jeste li primijetili da postoje neki njeni obiteljski problemi sa njenom sestrom? Naime, njena sestra je tada vas javno kudila, a hvalila Severinu, sada je nešto drugačija situacija.

Evo, imamo novi primjer kada je navodno Severinina majka dala izjavu za medije. Severinina majka ne bi mogla pročitati tu izjavu, a kamoli ju sama sastaviti. Isto tako je navodna ta izjava Severinine sestre Marijane prije mnogo godina, zbog koje smo se Marijana i ja kao porječkali, bila napisana od strane Severine i njenog PR tima, a ne od Marijane. Moja ljutnja na Marijanu i ta navodna Marijanina kritika mene nisu bile zapravo Marijanina kritika mene već opet aktivnost tog Severininog PR tima koji je na sve moguće načine pokušavao mene ocrniti kako bi pogodovao Severini.

Znači imate nekakve dokaze za to?

Imam dokaz – razgovor s Marijanom.

U kakvom ste danas odnosu s Marijanom?

Imamo odličan, vrlo otvoren odnos. Ipak je Marijana tetka našem Aleksandru i puno je vremena provodila ranije s Aleksandrom. Severina je tražila da ostavi dijete ili kod Marijane u Beogradu ili kod obitelji Kojić i da ode, a pritom nije dozvoljavala meni da budem s djetetom, tako da je Marijana bitan subjekt u odrastanju našeg sina i po meni je potpuno pogrešno da se kao takva osoba isključi iz djetetova života, kao što je to Severina pokušala napraviti. Marijana i Aleksandar su jako puno vremena provodili zajedno i u dobrim su odnosima. Ono što Severina piše da se nisu vidjeli godina, znam da to nije istina.

Kada maknete na stranu vaše razmirice sa Severinom, jeste li ipak zadovoljni Severinom kao majkom vašeg sina?

Severina bezuvjetno voli svoje dijete i Severina definitivno tom djetetu pruža tu majčinsku ljubav koja je njemu potrebna. Je li to dovoljno za nekoga da se okarakterizira da bude kompetentan i dobar roditelj, nisam baš siguran. Postoji jako mnogo drugih elemenata koji su bitni da se netko okarakterizira kao dobar roditelj osim te osnovne ljubavi prema svom djetetu.

Ne slažem se s načinom i pristupom kako Severina pristupa roditeljstvu i čini mi se da to čini na štetu, svjesno ili nesvjesno, ali što god da radi, kako god da radi, sad ovo u posljednje vrijeme, čini to na štetu svog djeteta.

Kako se Aleksandar slaže s vašom drugom djecom i suprugom?

Mogu reći samo da smo mi jedna skladna obitelj, stabilna, mirna, smirena, staložena. Aleksandar odrasta uz puno te dobre obiteljske energije što mu daje neku zaštitu toj agresivnoj, nestabilnoj atmosferi u kojoj odrasta dok je kod majke.

Zna li on za najnovije medijske napise i jeste li s njim o tome razgovarali?

Ne. Mislim da su to sadržaji kojima dijete ne bi trebalo opterećivati, ali bez svake sumnje doći će i taj dan kada će on sam čitati te portale i vijesti i donijeti svoj sud. Svakako smo mi ti kao roditelji koji bi ga trebali poštedjeti toga svega, ali jako je teško s ovoliko gladnih medija za senzacijama da se to i postigne.

Je li Aleksandar u trenutku fizičkog obračuna Severine i njene sestre bio sa Severinom?

Na sreću bio je pošteđen, ali mi je Igor rekao da je Aleksandar često bio svjedok Severininih agresivnih istupa dok su živjeli zajedno u Zagrebu i da je Igor u takvim situacijama poduzimao mjere kako bi zaštitio Aleksandra i poštedio ga takvih agresivnih ponašanja od strane majke.

Koji su vaši daljnji koraci? Kada vjerujete da će se ovaj dugogodišnji sudski spor završiti i kako očekujete da bi se moglo završiti?

Na vrhovnom sudu se trenutno nalazi naš zahtjev za revizijom odluke koja je donesena u Splitu prije dvije godine i nadam se da će vrhovni sud utvrditi nepravilnosti koje su više nego očigledne da su se dogodile kod donošenja te odluke u Splitu. Sad imam još puno više detaljnih informacija kako se utjecalo na donošenje te odluke u Splitu čime ću se baviti u narednom periodu. Nadam se da će prilikom ispravljanja tih nepravilnosti, kada do toga dođe, da će presuda biti izmijenjena i da će se dijete vratiti meni gdje mislim da, obzirom na sve okolnosti i na ponašanje majke, i pripada.

Postoji li nešto što biste željeli promijeniti ili da možete vratiti vrijeme, biste li nešto drugačije napravili kada su u pitanju odnosi sa Severinom? Mislite li da ste mogli nešto drugačije napraviti da sve toliko ne eskalira, kako se u konačnici dogodilo?

Ja još uvijek ne znam što je to što sam ja napravio pogrešno i ja još uvijek ne znam što je to što Severina hoće i želi postići kako bi se mi dogovorili oko našeg zajedničkog skrbništva nad našim djetetom. Ono što je zanimljivo i što sam primijetio, ne ja samo, nego i struka, je da kod Severine postoji jako izražen strah od ostavljanja, od biti ostavljena, a što između ostalog dokazuje i njena nedavna izjava da je njena najomiljenija pjesma “Ostavljena.” Tako da, mislim da taj njen strah od ostavljanja, kako je jedan psihijatar izjavio, to je ono što se njoj u životu i događa na kraju jer svima nama se obično dogodi ono čega se najviše bojimo i taj njen strah od biti ostavljena je nešto što je sputava da donosi razumne odluke koje bi bile u najboljem interesu našeg djeteta.

Kako ide vaš posao? Jeste li i sami osjetili krizu i pripremate li se za nadolazeći neizvjestan period?

Svakako sam osjetio krizu, ali svaka kriza donosi sa sobom prilike i daje mogućnost za zaradu ukoliko je čovjek vješt u prilagođavanju. Ja kao trgovac i ono što je odlika trgovaca je baš ta mogućnost prilagođavanja. Kako je Darwin rekao, ne opstaju najjači nego oni koji se najbolje prilagođavaju promjenama, tako da ja se prilagođavam promjenama od samog početka moje poslovne karijere, a tako planiram i nastaviti.

Jeste li zadovoljni kako su vaši političari i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirali na najavu nadolazeće krize i raznih poskupljenja. Smatrate li da je napravljeno sve s njihove strane da se vaš narod zaštiti od siromaštva?

Što se tiče politike generalno, mislim da imamo odličnog predsjednika koji odlično vodi zemlju u interesu našeg naroda. Volio bih kada bi naš predsjednik našao način da se pomiri sa političarima u Hrvatskoj i sa Hrvatskom, ali to nije na meni da se miješam u to, to je na nivou država. Moje mišljenje je da bi bilo dobro kada bi se pomirili.
Što se tiče nadolazeće krize, ja sam uvijek optimist i nadam se da će se ovaj sukob vrlo brzo biti riješen i da će situacija koliko toliko, bar što se tiče energetske situacije normalizirati kako bi svijet mogao dalje rasti i razvijati se.

Porfirije, s kojim ste u dobrim odnosima, otišao je iz Zagreba u Beograd. Je li i koliko, po vama, približio Beograd Zagrebu?

Ne znam koliko je približio, ali da ima želju i volju to napraviti, to sam više nego siguran i ja ga podržavam u tome. Ipak su Hrvati i Srbi isti narod praktično i bilo bi bolje da se volimo i družimo nego da se svađamo. Tako da podržavam našeg Patrijarha u toj njegovoj namjeri i nadam se da će se u skoroj budućnosti pojaviti mogućnost da se naše države pomire i da žive u nekom bratskom odnosu kao što su prije živjeli u Jugoslaviji.

 

Komentari