‘Lijeni kolač’ za sladokusce kojima se neda peći desert

instagram

Sve što je potrebno za ovaj jednostavni kolač je 600 ml vrhnja za šlag, 700 g čokolade te suhi kolači po izboru. Idealan je za sladokusce kojima se ne da peći desert, a mana mu je što mora odstajati u hladnjaku.

Ponekad su najbolje stvari u životu jednostavne, a to najbolje dokazuje i ovaj čokoladni desert iz milja nazvan ‘lijeni kolač’. Idealno je to rješenje kad vam se jede nešto slatko i ukusno, no nemate puno vremena ni volje za pripremu komplicirane slastice.

Recept je osmislila amaterska kuharica Walla Abu-Eida koji za svoje pratioce na Instagramu osmišljava razne gastro kreacije. Njen je ‘lijeni kolač’ postao osobito popularan zbog svog fantastičnog okusa, ali i jednostavnosti.

View this post on Instagram

Lazy cake, the lazy way.. Using three ingredients only! (Watch my stories to see how simple this was!) I thought of making this using ganache instead of the traditional butter/sugar/cocoa/condensed milk method. I also decided to change it up by using three different type of biscuits instead of one.. it turned out delish!! Check out the recipe below: Ingredients: – 600ml thickened cream – 700g milk chocolate – Three packets biscuits (I used @lotusbiscoffus biscuits, @arnottsbiscuits milk coffee biscuits and chocolate ripple biscuits) Method: – Place cream and chocolate in a pot over medium heat until chocolate melts completely. – Break biscuits into chunky pieces and add into chocolate mix, stir well – Line a tray with cling wrap and pour mixture into it. Freeze till firm (for a few hours or overnight) then flip onto presenting tray and decorate as you like ❤️ you may leave in the fridge once it has become completely firm.. #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #easydesserts #coffeeobsessed #huffposttaste #sydneycoffee #insiderdessert #easydessert #desserts #coffee #instafoodie #sydneyfoodies #dessertrecipe #foodiesofinstagram #foodmagazine #dessertrecipes #sydneyeats #lazycake #FCBA #instagood #biscoff #lotusbiscoff #lovefood #feedfeed #tasty #chocolate #chocolatelover

A post shared by Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) on

Tri sastojka potrebna za ovaj desert su 600 ml vrhnja za šlag, 700 g čokolade i omiljeni suhi keksi po izboru (Walla koristi 3 paketa Lotus Biscoff).

Za početak, otopite čokoladu i pomiješajte sa istučenim vrhnjem dok se ne sjedine. Kekse razlomite na komadiće i dodajte u čokoladnu smjesu i dobro promiješajte.

Smjesu potom izlijte na pladanj zaštićen papirom i zamrznite na par sati – dok ne očvrsne. Nakon toga ga izvadite, ukrasite po želji i uživajte u fantastičnom okusu, a kolač potom držite u hladnjaku kako bi bio savršenog okusa svaki put kad ga se poželite.

Walla ga najčešće dekorira s jagodama i komadićima čokolade, no dodatke birajte po vlastitom ukusu, piše 24 sata.

Komentari