Liječnica objasnila nekoliko načina kako možete razlikovati običnu prehladu od zaraze koronavirusom

Neki simptomi zajednički su i prehladi i zarazi koronavirusom stoga može doći do zabune, ali Jarvis ističe nekoliko načina po kojima se simptomi mogu razlikovati. 

Liječnica Sarah Jarvis pojasnila je nekoliko znakova po kojima se može zaključiti imate li prehladu ili ste zaraženi koronavirusom, prenosi Express.

Jarvis ističe da se upala grla i curenje nosa češće javlja kod prehlade i da ako osoba nema temperaturu i gubitak njuha i okusa, nema potrebe za samoizolacijom i testiranjem na Covid-19.

‘Prosječno razdoblje u kojem se razvije Covid-19 bolest je pet dana nakon što je osoba bila izložena virusu, ali da to razdoblje ipak može varirati između dva i 12 dana”, kazala je Jarvis.



Većina onih koji se zaraze koronavirusom kažu da osjećaju kronični umor i imaju problema s disanjem, simptomi koji se ne povezuju s običnom prehladom.

”Općenito govoreći, začepljenje nosa, kihanje i curenje iz nosa tipičniji su za prehladu, a simptomi se mogu pojaviti dva, tri dana nakon izlaganja i traju samo nekoliko dana te su obično blaži”, objasnila je Jarvis.

S obzirom na to da je tijekom nadolazećeg zimskog razdoblja puno više slučajeva prehlada i gripa, Jarvis ističe da je najbolji način za zaštitu od toga, ali i od zaraze koronavirusom jačanje imunološkog sustava te pridržavanje propisanih mjera poput nošenja maske, redovitog pranja ruku i održavanje razmaka.

Komentari