Ledene kave idealne za vruće dane

Kava je postala neizbježan dio svakodnevne rutine. Ona je dio jutarnjih i dnevnih rituala  uz koju volimo provoditi vrijeme, a kava s prijateljima postala je obavezni način druženja. 

Tradicionalno kava se više konzumira na klasične načine primjerice obična crna kava, međutim s dolaskom ljeta sve više pijemo i ledene kave koje su postale uz sve dodatke i dio gastronomije. U nastavku slijede recepti za idealne ljetne kave.

Caffe Affogato sadrži dvije šalice omiljene kave, nekoliko kockica čokolade, čokoladnu kremu i tri kuglice omiljenog sladoleda. Priprema se na jednostavan način, skuha se omiljena kava po izboru, ostavi se na hlađenju, u čašu se na dnu stavi čokoladna krema, čokolada te sladoled i za kraj se dodaje kava.

Thai ledena kava sadrži dvije šalice kave, mlijeko, šećer, cimet, slatko vrhnje i prepečeni kokos. Priprema se na način da nakon što se kava skuha u drugoj posudi se napravi karamelizirani šećer kojem se dodaje cimet.



Kada se kava ohladi, ulijte jednu šalicu u posudu sa šećerom i promiješajte. U tu smjesu ulijte mlijeko. Kava se rashladi u frižideru, a prva smjesa s mlijekom se zaledi. Na kraju led se usitni te se sve prelije ostatkom kave i dodatkom slatkog vrhnja.

Tonic kava sadrži gin, dvije šalice kave i tonik. U pripremi gin i tonik se rashlade te se preliju kavom po izboru.

Komentari