KUĆNI LJUBIMCI NE VOLE VRUĆINE Ovo su načini kako ćete rashladiti psa

Dugo i toplo ljeto je pred nama, a posebnu pažnju posvetite svom psu – evo kako se ponašati ako uočite neke od ovih simptoma.

Prema prognozi meteorologa, ovo ljeto trebalo bi biti jedno od najtoplijih u zadnjih nekoliko desetljeća, a osim što se mi teško nosimo s vrućinom, nije lako ni kućnim ljubimcima. Kako piše Woman’s Day ima nekoliko simptoma po kojima ćete odmah primijetiti da je vaš pas dehidrirao ili da mu je jako vruće.

Suha usta, desni, nos i oči

Američka kinološka zaklada Canine Health Foundation otkriva da su prvi znakovi suha usta, desni, nos i oči. Još jedan trik kojim to možete provjeriti je nježno povlačenje kože na stražnjem dijelu vrata. Što duže vremena treba da se ona vrati u prvobitni položaj, to je izvjesnije da je vaš ljubimac dehidrirao.

Duboko disanje i dezorijentiranost

Njima je potrebno puno više da se rashlade, a ako uzdiše jače nego inače vjerojatno mu je jako vruće i tom metodom se pokušava rashladiti, jer se ne može osloniti na znojenje, poput čovjeka. Osim dubokog disanja, dezorijentiranost može biti još jedan znak da mu morate pomoći i olakšati. Nakon duljeg vremena može doći do težih simptoma poput grčenja, jako crvenih ili plavih desni, proljeva i povraćanja, prenosi Večernji list.



Nekim pasminama dlaka ljeti pruža izolaciju

Mnogi vlasnici odlučuju se na ekstremno šišanje psa kako bi mu skratili muke, ali voditelj službe za obuku pasa, Carl Peterson, preporučuje da se prvo savjetujete s veterinarom jer nekim pasminama dlaka ljeti pruža izolaciju. Dugačka dlaka može spriječiti opekline od sunca, pa skraćivanje nije uvijek najbolja opcija. Duge i tople ljetne dane možete svom najboljem prijatelju olakšati šetnjom rano ujutro ili kasnije navečer kada temperatura padne, a ako već idete po suncu držite se hlada. Osigurajte mu dovoljno vode, piše N1.

Komentari