KRUH IZ KAMENOG DOBA Jednostavna i brza priprema

Ilustracija Foto: Pixabay

Ako želite bijeli kruh zamijeniti nekim zdravijim onda je ovaj kruh iz kamenog doba odlično rješenje za vas, a vrlo je jednostavan za pripremu. Također je hranjiv i vrlo zasitan. 

Sve što trebate su sjemenke, orašasti plodovi, jaja i maslinovo ulje iz ekološkog uzgoja.

Za pripremu je potrebno 100 g sirovih nesoljenih bundevinih sjemenki, 100 g sirovih nesoljenih suncokretovih sjemenki, 100 g sirovih nesoljenih lanenih sjemenki, 100 g sezamovih sjemenki, 100 g sirovih nesoljenih komadića badema, 100 g sirovih nesoljenih komadića oraha, 5 velikih jaja sobne temperature lagano istučenih, 120 ml ekstra djevičanskoga maslinova ulja i 2 žličice sitne morske soli.

Posudu za pečenje kruha dimenzija 23 × 13 × 8 cm premažite maslacem pa dno prekrijte papirom za pečenje. Maslacem premažite i papir za pečenje.



Sve sjemenke i orašaste plodove pomiješajte te dodajte jaja, maslinovo ulje i sol. Pomiješajte kako bi se sastojci potpuno povezali.

Smjesu stavite u posudu za pečenje kruha. Pećnicu zagrijte na 170 °C i pecite otprilike jedan sat ili dok kruh ne bude čvrst.

Izvadite kruh iz pećnice i ostavite stajati 15 minuta. Okrenite posudu i pokucajte po dnu kako bi kruh ispao na rešetku za hlađenje. Ostavite da se još malo hladi prije rezanja. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku, piše Ordinacija.hr. 

Komentari