KRALJICA ELIZABETA OTVORILA DUŠU Progovorila je o pokojnom suprugu

Twitter

Britanska kraljica Elizabeta II. povjerila se tijekom tradicionalnog božićnog obraćanja i rekla da joj nedostaje pokojni suprug Philip, njegov “vragolasti” pogled, “dobro poznati” smijeh i “pionirska” posvećenost okolišu.

“Iako je veselo razdoblje za mnoge ljude, Božić može biti jako težak za one koji su izgubili dragu osobu. Ove godine to posebno dobro razumijem”, izjavila je kraljica u poruci, osobnijoj nego ikada snimljenoj u dvorcu Windsor.

Kraljica (95) je dodala da je veliku utjehu pronašla u brojim počastima vojvodi od Edinburgha koji je umro u travnju u 99. godini.

Elizabeta II. se nježno prisjetila Philipa s kojim je bila 73 godine u braku i njegovog “osjećaja odgovornosti, intelektualne znatiželje i sposobnosti da se zabavi u svakoj situaciji”. “Nestašni sjaj njegovih očiju bio je na kraju jednak kao i kada sam ga vidjela prvi puta”, dodala je.Godina 2021. je bila teška za devedesetpetogodišnju kraljicu, koja je nakon smrti supruga morala odustati od većine svojih obveza po preporuci liječnika i nakon noći provedene u bolnici iz nikada jasno utvrđenih razloga.

Sin Charles i supruga Camilla provode Božić uz kraljicu, ali ne i kćer Anne, koja je u izolaciji nakon što joj je suprug pozitivan na korona virus. Princ William i supruga Kate s njihovo troje djece provode božićne blagdane na istoku Engleske.

Kraljica je u govoru spomenula prenošenje tradicija i vrijednosti posebice u zaštiti okoliša i zadovoljno dodala da su Philipov “pionirski rad” nastavili Charles i William i sudjelovali na konferenciji o klimi COP26 u Škotskoj, dok je ona morala otkazati svoj odlazak.

Ali nije spomenula princa Harryja i suprugu Meghan, koji su se udaljili od kraljevske obitelji 2020. i žive u Kaliforniji, iako je bila oduševljena rođenjem četvero djece u kraljevskoj obitelji u 2021. godini, među kojima je i Lilibet, drugo dijete tog para.

Kraljica Elizabeta II. je također spomenula i velike događaje u nadolazećoj 2022. godini, među kojima Igre Commonwealtha sljedećeg ljeta i svoj platinasti jubilej, kojim se obilježava 70 godina od stupanja na prijestolje 6. veljače 1952.

Komentari