Kraljica Elizabeta ima posebno obraćanje narodu, palača otkrila dio njezina govora

Kraljica Elizabeta snimila je posebnu poruku koju će uputiti Britancima u nedjelju navečer zbog pandemije koronavirusa.

“Nadam se da će u godinama koje dolaze svatko moći biti ponosan na to kako je reagirao na ovaj izazov. A oni koji će doći poslije nas reći će da su Britanci ove generacije bili jednako jaki kao i bilo koje druge”, kazat će 93-ogodišnja britanska kraljica, navodi se u izvacima njezina govora koje je unaprijed objavila Buckinghamska palača.

Elizabeta je snimanje video poruke odradila u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa. Ubrzala je odlazak tamo s mužem Phillipom jer je jedan zaposlenik kraljevske obitelji pozitivan na koronavirus. Video poruka emitirat će se u 19 sati.

Kraljica se rijetko obraća naciji izuzev njezine poruke svakog Božića.



Posljednji put je to učinila 2012. kada je obilježila 60 godina na vlasti. Deset godina ranije, 2002., obratila se naciji nakon smrti njezine majke i zahvalila se Britancima na iskazanoj sućuti.

Isto je učinila na početku Zaljevskog rata 1991., ali njezino najpoznatije obraćanje dogodilo se nakon smrti njezine snahe, princeze Diane u automobilskoj nesreći u Parizu 1997., usred tugovanja cijele zemlje i kritika upućenih kraljevskoj obitelji, piše Dnevnik.hr.

Komentari