Korisnica TikToka otkrila kako riješiti gorčinu iz krastavca

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Krave, koze i ovce mogu se pomusti te dati mlijeko, ali nije tako samo sa životinjama. Krastavci se također mogu “pomusti” da bi se iz njih uklonila gorčina.

To “mlijeko” krastavaca nije za konzumaciju upravo zbog gorkog okusa, prenosi Večernji list.

Naime, korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milijun puta i skupio je više od sto tisuća lajkova.

 



@basicallyperkfectmilking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp♬ original sound – basicallyperkfect

Korisnica je rekla kako krastavce treba pomusti i zatim je objasnila kako se to radi, a njezin je trik vrlo jednostavan.

Prvo odrežete jedan kraj krastavaca. Zatim trljate kraj o kraj krastavaca te nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tekućinu s njega.

Stručnjaci tvrde da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak okus na krajevima ploda.

Kukurbitacin također sadrže tikvice, dunje i bundeve.

Komentari