Kolač na čaše: Sočni biskvit od jogurta s breskvama

pixabay

Kada je u pitanju hrana, osobama koje se vole hraniti sezonski ljeto je vjerojatno najdraže godišnje doba. Obilje ukusnih namirnica u ovoj sezoni jednostavno oduševljava, a ljetu se posebno raduju ljubitelji voća. Među voćkama koje su najpopularnije nalaze se i breskve.

Svježe su svakako najukusnije, ali pečena breskva u kolaču također ima neodoljivu aromu. Evo recept za najjednostavniji kolač s breskvama.

Ovaj mekani biskvit od jogurta s dodatkom breskvi uspijeva svima, bez obzira na to jeste li već iskusni kuhari ili tek počinjete sa svojim kulinarskim avanturama.

Gotov je za tren zahvaljujući laganoj pripremi i principu mjerenja namirnica na čaše. Za mjernu posudicu iskoristite plastičnu čašu od jogurta zapremnine 200 mililitara.



Sastojci:

– 3 velike breskve
– 2 velika jaja
– 200 ml tekućeg jogurta
– pola čaše šećera
– pola čaše ulja
– 2 čaše oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo

Priprema: 

1. Breskve operite, ogulite i narežite na sitnije komade. Ako imate domaće breskve koje nisu špricane, ne morate ih guliti i slobodno ih koristite s korom.

2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa miksajte oko pet minuta, dok smjesa ne postane svijetložuta i gusta. Zatim malo po malo dodavajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.

3. Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo te lagano miješajte dok sve ne sjedinite.

4. Protvan za pečenje premažite s malo ulja, maslaca ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Ulijte smjesu u protvan i po vrhu rasporedite narezane breskve. Pecite na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada je na vrhu zlatnožute boje i kada se odvoji od rubova, piše Zadovoljna.hr.

SAVJET: Ako ne volite breskve, u kolač možete staviti neko drugo sočno voće po svom izboru poput marelica, malina, kupina, ribizla…

Komentari