Aromatični pileći paprikaš će zadovoljiti glad, a neće loše utjecati na vašu liniju. Lako se priprema, a može se poslužiti s nizom priloga. U ovom receptu je dodan krumpir, ali vi ga možete zamijeniti rižom ili palentom.
Sastojci:
- 2 jušne žlice maslaca
- 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
- nasjeckani celer
- Sol
- 3 čajne žličice mljevene crvene paprike
- Crni papar
- 3 samljevena češnja češnjaka
- jušna žlica brašna
- 750 dkg pilećih prsa bez kostiju
- 2 velike paprike narezane na kockice
- lovorov list
- 350 g mladog krumpira narezanog na kockice
- Kokošja kocka za juhu
- Svježe nasjeckani peršin, za ukras
Priprema:
- U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac.
- Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta.
- Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
- U lonac dodajte kockice paprike i kuhajte 5 minuta.
- Dodajte brašno i miješajte dok se ravnomjerno ne rasprostrani po povrću, a zatim dodajte piletinu, lovorov list, krumpir kokošju kocku.
- Začinite solju, mljevenom crvenom paprikom i paprom.
- Smjesu prokuhajte i kuhajte dok piletina ne postane ružičasta i krumpir omekša – oko 15-ak minuta.
- Maknite s vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Razrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac.
- Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom, piše 24sata.