Kokošji paprikaš: Brzo se priprema i lagan za želudac

pixabay

Aromatični pileći paprikaš će zadovoljiti glad, a neće loše utjecati na vašu liniju. Lako se priprema, a može se poslužiti s nizom priloga. U ovom receptu je dodan krumpir, ali vi ga možete zamijeniti rižom ili palentom.

Sastojci:

  • 2 jušne žlice maslaca
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
  • nasjeckani celer
  • Sol
  • 3 čajne žličice mljevene crvene paprike
  • Crni papar
  • 3 samljevena češnja češnjaka
  • jušna žlica brašna
  • 750 dkg pilećih prsa bez kostiju
  • 2 velike paprike narezane na kockice
  • lovorov list
  • 350 g mladog krumpira narezanog na kockice
  • Kokošja kocka za juhu
  • Svježe nasjeckani peršin, za ukras

Priprema:

  1. U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac.
  2. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta.
  3. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
  4. U lonac dodajte kockice paprike i kuhajte 5 minuta.
  5. Dodajte brašno i miješajte dok se ravnomjerno ne rasprostrani po povrću, a zatim dodajte piletinu, lovorov list, krumpir kokošju kocku.
  6. Začinite solju, mljevenom crvenom paprikom i paprom.
  7. Smjesu prokuhajte i kuhajte dok piletina ne postane ružičasta i krumpir omekša – oko 15-ak minuta.
  8. Maknite s vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Razrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac.
  9. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom, piše 24sata.

Komentari