KNJIŽICA PUNA MATERIJALA 50 aktivnosti za cijelu obitelj

Poliklinika za zaštitu djece i mladih

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba poručuje da misli na svu djecu i obitelji u ovoj teškoj situaciji, a posebno na one koji su zbog potresa ostali bez svog doma. Mentalno zdravlje jednako je važno kao i ono tjelesno, a kako brinuti o mentalnom zdravlju u ovim vremenima, stručnjaci nastoje iz dana u dan približiti i donijeti u svaki dom.

Ova knjižica donosi aktivnosti za cijelu obitelj, a nastala je odabirom aktivnosti koje stručnjaci godinama primjenjuju u raznim preventivnim programima, ranim intervencijama i praćenju. Udruga Hrabri Telefon ustupila je i svoje materijale, koje prikuplja iz raznih izvora kroz godine rada s djecom i obiteljima. Sve aktivnosti prilagođene su za provođenje u “kućnoj radinosti”, bez potrebnog znanja i iskustva u području mentalnog zdravlja.

Od “običnih igara” razlikuje ih to što su usmjerene na razvoj socio-emocionalnih kompetencija, komunikacijskih vještina, jačanje psihološke otpornosti, poticanje zajedništva, kohezije i boljeg upoznavanja samih sebe, ali i članova obitelji. Naravno, uključuju puno zabavnih elemenata kako bi vrijeme brže prošlo, a i kako biste oplemenili svoje živote smijehom, optimizmom te i na taj način gradili imunitet – tjelesni i emocionalni.

Publikaciju možete preuzeti na linku OVDJE u PDF-u i na stranici Poliklinike za zaštitu djece i mladih.



Komentari