Knjiga novinara Booba Woodwarda o Trumpu prodana u više od 600 000 primjeraka

Twitter

U prvih tjedan dana na policama knjižara, knjiga ‘Rage’ poznatog američkog novinara Boba Woodwarda, prodana je u više od 600.000 primjeraka. Riječ je o još jednome uspješnom književnom djelu objavljenom u zadnjih godinu dana o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Izdavačka kuća Simon and Schuster izvijestila je da će Woodwardova knjiga imati i četvrti reprint te da će ukupno otisnuti u 1,3 milijuna kopija.

‘Rage’ čini 18 Woodwardovih intervjua s Donaldom Trumpom, uključujući i onaj iz veljače u kojemu američki predsjednik priznaje da je svjestan opasnosti od koronavirusa, premda je tada javno umanjivao njezin značaj.

Otkako je objavljena 15. rujna, na vrhu je popisa najbolje prodavanih knjiga u Americi.



Knjiga Boba Woodwarda, koji se proslavio otkrivanjem afere “Watergate” 1974. godine, nakon čega je tadašnji predsjednik Richard Nixon bio primoran podnijeti ostavku, ipak nije najbrže prodavana knjiga o Trumpu u ovoj godini.

Više od 950.000 primjeraka knjige Mary Trump ‘Too Much and Never Enough’ u kojoj je psihološki portretirala svojeg ujaka, prodano je prvoga dana po objavljivanju.

Rage’ zasad nije nadmašio ni prethodnu Woodwardovu knjigu o Trumpu ‘Fear’, koja je u prvome tjednu prodana u više od milijun primjeraka, a sveukupno u dva milijuna.

U ovogodišnje besteselere povezane sa šefom Bijele kuće spadaju i knjige “The Room Where It Happened’ Johna Boltona, bivšega Trumpova savjetnika za nacionalnu sigurnost i ‘Disloyal’ Michaela Cohena, bivšega Trumpova odvjetnika, piše N1.

Komentari