“KAKVA SI TI TO HRVATICA” Aleksandar Stanković najavio novu gošću

Foto: Marko Miscevic / Cropix

Urednik i voditelj HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2”, Aleksandar Stanković, najavio je kako će mu gošća u idućoj emisiji biti gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

“Kakva si ti to Hrvatica?” znaju je pitati. “Ovakva”, odgovara, napisao je Stanković uz fotografiju Ivane Marković.

Podsjetimo, gradonačelnica se ovih dana našla na naslovnicama domaćih medija zbog sukoba grada Supetra sa Svpetrvs hotelima. Riječ je o sporu u kojem obje strane imaju pravomoćne presude zbog čega je Marković najavila daljnje pravne korake. Naime, Svpetrvs hoteli ušli su u posjed prostora ispod tribina nogometnog igrališta u Supetru i dijela boćališta, u čijem posjedu je bio Nogometni klub Jadran.

“Usprkos rješenju Upravnog suda da je privatizacija bila nelegalna i da je trebalo rasknjižiti ove dvije čestice sa Svpetrvs hotela i usprkos činjenici da NK Jadran ima pravomoćnu presudu koja mu daje pravo koristiti se ovim nekretninama, ovrha je provedena. Krenuli smo dalje, pokrenuli smo pravne postupke, jedan je tužba da se ovrha proglasi nedopuštenom, što nije odgodilo ovrhu, ali sad kreće u proceduru.



Poslala sam i dvije predstavke Hrvatskom saboru, Odboru za pravosuđe. Jedna je bila zbog pritiska koji je radila pravna zastupnica Svpetrvs hotela Cherie Blair, gdje je pokušala djelovati na institucije Grada, gradske vijećnike i mene da ne donesemo zakonsku odluku o nerazvrstanim cestama, što je obveza jedinica lokalne samouprave, a druga je vezana za djelovanje, odnosno nedjelovanje Županijskog državnog odvjetništva koje je nakon poništenja rješenja o privatizaciji trebalo pokrenuti postupak isknjižbe Svpetrvs hotela.

Tražili smo od Sabora da se ispita odgovornost zašto se to nije napravilo. Državnom odvjetništvu postali smo zahtjev za provedbom tog rješenja”, rekla je Marković i najavila kako će NK Jadran pokrenuti postupak za iseljenje Svpetrvs hotela.

 

Komentari