KAKO SKUHATI TJESTENINU? U vodu dodati sol, ali ne i ulje, evo zašto

Pixabay

Svi mi volimo tjesteninu. Pogotovo, ako je dobro pripremljena s gamberima ili pak s mljevenim mesom. Tjestenina je jedna od namirnica koji mnogi od nas kuhamo, pogotovo kada želimo brz ručak. U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade.

Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zalijepila, ipak to ne biste trebali raditi.

Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini, piše Reader’s digest.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zalijepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.


Komentari