Kako pripremiti domaći zlatni sirup

Foto: Pixabay

Za ovaj fini sirup potrebna su vam samo dva sastojka.. i malo vode. Šećer i vodu pomiješajte u omjeru 2:1 te dodajte limun kako bi spriječili kristalizaciju.

Limun dodajete po ukusu, a umjesto njegovog soka, možete ubaciti i krišku.

Sastojci:

  1. 200 ml vode
  2. 400 g šećera
  3. 50 ml svježe iscijeđenog soka od limuna

Postupak:

Najprije pomiješajte dio šećera s vrlo malo vode i otapajte na laganoj vatri dok se šećer ne karamelizira (dobije boju jantara). Potom dodate ostatak vode i šećera kao i limun te kuhate dok sirup ne dobije željenu gustoću.

Postoji još jedna varijanta pripreme ovog sirupa, a to je da se u lonac stavi stave sav šećer i voda, a kad se šećer otopi, dodaje se limun. Smjesa se krčka na laganoj vatri dok sirup ne dobije boju jantara.



Na kraju ohlađeni sirup prebacite u staklenku i koristite po potrebi, prenosi 24sata.

Komentari