Jeste li ikada probali karamelizirane kokice? Evo kako ih možete napraviti

Pixabay

Većina nas kokice baci na malo ulja i potom dobro posoli, no zapadnjaci preferiraju nešto drugačiji način pripreme ove omiljene grickalice.

Ako još uvijek niste probali karamelizirane kokice, sad je pravo vrijeme da to učinite. Sve što vam je potrebno od namirnica vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci

100 g kukuruza
100 g šećera
20-30 g maslaca
70 ml mlijeka
2 žlice vode
prstohvat soli

Priprema

1. Duboku i široku tavu s poklopcem podmažite uljem i dodajte kukuruz. Poklopite i pustite da kukuruz popuca na vatri.



2. Kokice prebacite u posudu i pustite sa strane.

3. U tavu dodajte šećer i podlijte ga s dvije žlice vode. Šećer će se vrlo brzo otopiti. Pustite ga da se krčka na slaboj vatri, a kad porumeni dodajte maslac.

4. Kada se maslac otopi, dodajte mlijeko i promiješajte kuhačom. Pustite da se krčka desetak minuta, povremeno miješajući.

5. Na kraju dodajte prstohvat soli. Kad dobijete kremastu smjesu žućkaste boje, znat ćete da je karamela gotova, piše tportal.

6. Karamelu prelijte preko kokica. Posudu s kokicama poklopite i dobro protresite kako bi se karamela ravnomjerno zalijepila za sve kokice. Zatim ih razdvojite prstima i poslužite.

Komentari