Jeste li Gravelman ili finisher? Dođite 5. rujna na Bundek i biciklirajte s braćom Sinković i Sandrom Perković

Nakon prošlogodišnjeg izdanja koje je privuklo veliki broj natjecatelja i osoba iz sportskog i show-biz svijeta, Gravelman Zagreb potvrdio se kao događanje s velikim potencijalom. Ove godine će se ponovno održati to biciklističko događanje i to 5. rujna na zagrebačkom Bundeku.

Gravelman ima humanitarni karakter, a održava se u suradnji s udrugom Crveni nosevi. Na tom biciklističkom događanju sudjelovat će i predstavnici sporta te show biza, a dosad su svoj dolazak potvrdili braća Sinković i Sandra Perković. 

Zdrav način života, poznata lica, vrhunski sportaši, veliki broj raznih biciklista uz obilje zabave pozicioniralo je ovo događanje ne samo u sportskom već i u turističkom smislu. Ove godine organizator se nada privlačenju većeg broja inozemnih biciklista koji će pokušati steci svoj status Gravelmana u Zagrebu i pri tome odvoziti rutu od 100 kilometara u neposrednoj okolici naše metropole.

Gravelman je nositelj ideje i duha avanture. Može se reći da su nekadašnji Gravelmani bili kauboji koji su jahali prerijom u potrazi za novim horizontima i avanturama. Danas potencijalni Gravelmani ne jašu konje već svoje bicikle, ali su zadržali najbitnije – želju za novim, zanimljivim stvarima, avanturama, pomicanjem granica i sve ono što se trajno urezuje u pamćenje kroz proživljeno iskustvo.



Baš na to vas želi potaknuti ovaj projekt – na novo iskustvo koje se ne zaboravlja tako brzo.

Kako će se to dogoditi?

Podsjetimo Gravelman je biciklistička utrka s elementom potjere. Naime ovdje je koncept malo okrenut u korist sudionika koji startaju ispred potjere i zapravo natječu se u bježanju od iste.

Potjera starta s vremenskim odmakom od 15 do 20 minuta i pokušava prestići što više natjecatelja.

Oni natjecatelji koji završe utrku ispred potjere dobivaju status Gravelmana, a oni koje pak potjera prestigne, nastavljaju vožnju, ali po ulasku u cilj imaju status finishera. Za uspješan bijeg od potjere biti će potreban timski rad, kondicija i sreća ne bi li cijelu rutu odradili bez tehničkih problema – u svakom slučaju motivacija ovoga puta dolazi odostraga, a nepoznanica koliko je potjera iza vas unosi dinamiku u cijelu vožnju.

Kako cijeli projekt ne bi imao samo sportski karakter već i dobrotvorni, organizator se pobrinuo na sljedeći način:

Za svaki prijeđeni kilometar ispred potjere natjecatelji će donirati po računici 1km=1kn, što znači da je svakom natjecatelju omogućeno da svojim sudjelovanjem donira udrugu Crveni Nosovi i njihovu misiju vraća osjećaj radosti, sreće i optimizma ponajviše djeci u teškim situacijama.

Potjera koju čine sportske zvijezde bit će jača i zvučnija nego prošle godine. Prije svega legendarna braća Sinkovići koji su strašno jaki i na biciklu, a onda i zvijezde iz biciklizma koje će organizator okupiti za ovu prigodu.

Uz Keindl sport kao generalnog pokrovitelja, radio Antenu kao medijskog pokrovitelja i mnoge druge partnere i show biz zvijezde na događanju, organizatori sve pozivaju da slijede duh Gravelmana. Ruta je dovoljno izazovna, ali sigurno savladiva za svakog rekreativca. Naravno, neće biti lako, ali važno je pozitivno okruženje, želja da se savlada što više kilometara, doživi avantura, i donira što više kuna za Crvene Nosove. Uz to grad Zagreb sigurno će biti bogatiji za jedan cool event.

Komentari