Jeff Bezos se priprema za putovanje u svemir, dok internetom kruži peticija kojom se traži da tamo i ostane

flickr

Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos se priprema za putovanje u svemir zajedno s bratom Markom i dvije druge osobe sredinom srpnja. U letu koji će trajati tek 11 minuta i dovesti ih na rub svemira vozit će ih raketa New Shepard, koju je proizvela tvrtka ‘Blue Origin’, koja je u Bezosovom vlasništvu.

No, nakon njegove najave da će poletjeti do ruba svemira, Bezos sigurno nije očekivao da će deseci tisuća ljudi potpisati peticiju u kojoj se traži da mu se jednom kad se vine gore, zabrani povratak na Zemlju.

Peticija nosi prilično nedvosmislen naziv, Ne dozvolite Jeffu Bezosu da se vrati na Zemlju, a cilj joj je prikupiti 75.000 potpisa. Dosad su prikupili gotovo sto tisuća potpisa.

Čini se kako iza peticije stoji mržnja prema milijarderima, za koje se navodi kako ‘ne bi trebali postojati… ni na Zemlji, ni u svemiru, ali ako se odluče za svemir, onda bi tamo trebali i ostati’.



Ispod peticije su potpisnici ostavili i mnoštvo komentara, koji su po Bezosa redom negativni, kao i po Amazon.

Kad je riječ o reakcijama na društvenim mrežama na navedenu peticiju, one su podijeljene i variraju od podrške do indiferentnosti.

Jeff Bezos, naravno, nije jedini milijarder koji želi poletjeti u svemir. Tu je i planetarno poznati drugi najbogatiji čovjek na svijetu, ELon Musk (vlasnik Tesle i SpaceX-a) te Eichard Branson, osnivač Virgin Grupe koja ima i svoj svemirski program Virgin Galactic, prenosi Zimo.

Komentari